Nátierka sous-vide červená repa

Repa, ktorú pripravíte metódou sous vide, bude mať výraznú chuť a veľmi jemnú a šťavnatú konzistenciu. Hotová červená repa má široké využitie. Môžete z nej urobiť rôzne šaláty, teplé aj studené. Chutí skvele v kombinácii s rukolou, kozím syrom, syrom typu brie, ale aj s parmezánom. Vyskúšajte ju ako prílohu k mäsu alebo ju použite do studenej polievky, spolu s jogurtom, varenými zemiakmi a kôprom. 
  1,5 - 4 hod
  85°C
 
Ingrediencie:
  • 1 veľká repa, pripravená metódou sous vide
  • 150 g tvarohu
  • 1 lyžica horčice
  • 3 vajcia natvrdo
  • 1 - 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie a čerstvý petržlen
  • balzamikový krém
Postup:
1
Čerstvú repu olúpte a nakrájajte. Záleží na vás, aké veľké kusy si pripravíte. Väčšie kusy sa varia dlhšiu dobu, menšie kusy kratšiu dobu. Repa rozkrojená na pol sa bude variť pri teplote 85°C, 4 hodiny.
2
Repa, ktorú nakrájate na osminy sa bude variť 3 hodiny pri rovnakej teplote. A repa, nakrájaná na plátky široké približne 1 až 1,5 cm sa bude variť iba 1,5 hodiny.
3
Olúpanú repu umyte, osušte. Vložte do pripraveného vrecka. Ochuťte soľou a korením. Odporúčame pridať bylinky - výborný je petržlen, tymian alebo rozmarín.
4
Príprava nátierky je veľmi jednoduchá. Všetky suroviny spoločne rozmixujte dohladka. Dochuťte podľa svojho, soľ korenie stačí, príjemnú chuť dodá horčica.
5
Podávajte ideálne na domácom kváskovom chlebe.
   
 

Sous Vide Circulator Matté LS-SV05B

Pustite sa do prípravy pokrmov modernou metódou Sous Vide. Tento spotrebič sa jednoducho ovláda a používať ho môžete aj s bežným hrncom.

 
Výkonná zváračka FoodSaver VS3190X ponúka hneď 5 funkcií: mokré / suché potraviny, marinovanie, pulzný a Sous Vide vákuovanie. Vďaka nim sa stane nepostrádateľným pomocníkom Vašej domácnosti. Jej prednosťou je aj jednoduché ovládanie a efektívnejšie využitie fólie. Ako vákuovať potraviny s pomocou tohto prístroja, je predstavené v hobby magazíne ČT1 POLOPATE. Zhliadnuť video môžete TU.