Zázračná superpotravina posilní imunitu aj v zime, uchovajte ju teraz v plnej sile

Úroda jabĺčok najrôznejších odrôd je za dverami, a tak si nejedna domácnosť chystá debničky na zber vlastných jabĺk zo záhradky či farmárskych trhov. Tento relatívne lacný zdroj potraviny bohatý na vitamín C nám pomôže nielen s posilnením imunity a hydratáciou tela, ale vďaka novým technológiám spracovania a konzervovania si ho môžeme dopriať aj v zimných mesiacoch. Čo ale vlastne vieme o typicky slovenskom ovocí?

Zakázané ovocie zo stromu poznania


Nie náhodou sa začalo hovoriť spojenie „jablko zo stromu poznania“, pretože práve jablko v sebe ukrýva mnoho poznatkov. Už naši predkovia túto superpotravinu uctievali a pripisovali jej veľké, telu prospešné účinky. Jablká jednoducho patria medzi najzdravšie ovocie sveta a stali sa tzv. českým životabudičom. Chrumkavá chuť, šťavnatý obsah. Jablká majú svoje typické vlastnosti. Existuje ich mnoho druhov a každý druh má svoje špecifiká. Vďaka tomu sa začala vo veľkom pestovať aj v našich zemepisných podmienkach a každý si môže pripraviť v pohodlí domova svoj mix zdravia.

Čo je na jablkách také zdravé?

Vďaka vitamínom E a C sú jablká silnými antioxidantmi. Majú vplyv na posilnenie imunity. A znižujú riziká zápalov vďaka vápnika, horčíka, zinku, dusíka a fosforu v nich obsiahnutých. Keďže sú jablká tvorené prevažne z vody, napomáhajú aj prirodzenej hydratácii tela. Vďaka vysokému obsahu vlákniny jablká dokážu, prenesene povedané, bojovať so zápchou. A pretože na seba viažu cholesterol a ďalšie škodliviny, prospievajú celkovo nášmu tráveniu a detoxikácii tela. Sladkosť jablka potom prirodzene dodáva telu toľko potrebné prírodné cukry, ktoré ho dokážu naštartovať.

Jablko nepadlo ďaleko od kuchyne

Jeden z najzdravších plodov prírody môžeme pripraviť na mnoho spôsobov. Ľudia z neho robia obľúbené múčniky, detské výživy, pečú ich ako prílohu k mäsu, sušia ako krížalky, alebo jedia len tak v surovej podobe. Tiež máte radi jablká? Tak pre vás máme niečo, čo vám prácu s nimi uľahčí a stane sa nepostrádateľnou súčasťou vašej kuchyne.

Rýchlo, rovnomerne a jedným ťahom

Krájač a lúpač Ezidri je síce menších rozmerov, napriek tomu nestráca nič na svojom výkone. Rozhodne sa stane nepostrádateľným pomocníkom vo vašej kuchyni. To, čo predtým trvalo pomerne dlhú dobu, a do istej miery znižovalo našu lásku k tomuto ovociu, teraz zvládnete za pomoci pár ťahov. Jedným pohybom olúpete a nakrájate jablko aj vykrojíte jadrovník. Pokiaľ tiež súhlasíte s tým, že v šupkách je najviac minerálov, a chcete ju uchovať, môžete túto funkciu jednoducho vypnúť. Plátok jeden ako druhý nakrájate v minúte, a rýchlo tak upečiete váš obľúbený múčnik alebo nasušíte krížalky pre vašich najmladších. A že máte veľa polmesiačikov na sušenie? Naskladajte ich na sitá, ktoré môžete vrstviť na seba a sušiť až pri 30 sitách naraz. Na to slúži sušička potravín Ezidri FD 1000 Ultra Digital a jej príslušenstvo. Sušenie zachová maximálne množstvo vitamínov, minerálov a vlákniny, napriek tomu vytvorí delikatesné kúsky, ktorým neodoláte vy, ani vaše deti. Ľahko ich tak naučíte na zdravé ovocné chipsy.

                                                       

Tak neváhajte a zahryznite sa s chuťou do ovocia podporujúceho dlhovekosť, ktoré sa stalo v prenesenom slova zmysle, ovocím nesmrteľnosti.