Jarné žihľavový smoothie pre očistu tela

Jar je stvorená k očiste tela i celého organizmu. Príroda v tomto období ponúka mnoho zdravých surovín plných vitamínov. Ak patríte medzi milovníkov čerstvých džúsov z odšťaveného ovocia alebo zeleniny, určite oceníte odšťavovač Novis VitaJuicer S1, ktorý v sebe spája hneď štyri funkcie - odšťavovanie, lisovanie, smoothie a VitatTec (kombinujúce lis na citrusy a odstredivú silu). Pripravíte si tak čerstvú šťavu, fresh aj lahodné smoothie podľa vašej chuti. Podľa štúdie Swiss Vitamine Institute dokáže VitaJuicer v porovnaní s prístrojmi využívajúcimi technológiu slow juice vyprodukovať o 12% viac šťavy a zachová až o 56% viac vitamínov; zároveň dokáže obmedziť odpad až o 38%. Navyše sa pýši kvalitným švajčiarskym spracovaním a ľahko sa ovláda. Zdravé, chutné a hlavne osviežujúce čerstvé šťavy či smoothie môžete mať hotové raz dva.

So známou foodblogerkou @Bohyněkuchyně, ktorá pripravuje zdravé a lahodné pokrmy, sme pre vás pripravili autentický článok s bonusom na záver. Dozviete sa v ňom, ako sa jej podarila kompletná príprava jarného smoothie na odšťavovači Novis VitaJuicer vrátane receptu na Žihľavové smoothie.

 

JARNÁ ŽIHĹAVOVÝ SMOOTHIE. ZÚROČTE POKLADY Z PRÍRODY. 

@Bohyněkuchyně 
 

 

Je to už nejaký ten piatok, čo mám doma výborného pomocníka na ovocné a zeleninové šťavy a smoothie. Vybrala som si čerešňovo červený Novis VitaJuicer. Ten mi krásne pasuje do kuchyne. Majú na výber mnoho rôznych farieb a tak si každý nájde tú svoju.

Novis VitaJuicer nie je len obyčajný odšťavovač. Má rôzne nadstavce a vy si tak môžete vybrať či si chcete vylisovať citrusovú šťavu alebo pripraviť šťavu z iného ovocia, alebo husté zeleninové či ovocné smoothie. Hneď po prvom použití mi bolo jasné, že tento odšťavovač je najlepší, aký som kedy skúšala. A to z niekoľkých dôvodov.

Keď vysypete zvyšky ovocia a zeleniny, tak zistíte, že sú fakt dokonale vyžmýkané. Ostanú len suché kúsky a celá šťava je pekne v pohári. Patentovaná technológia VitaTec dokáže v odstredivke dokonale rozomlieť vlákninu. Vy tak získate nielen viac šťavy, alei viac vlákniny a živín.

Je tu ďalšie plus. Potrebujete vymeniť pohár, pretože jeden už je plný? Použite DropHold. Táto patentovaná technológia jednoducho zabráni zbytočnému odkvapkávaniu šťavy. Stačí zobáčik, z ktorého tečie šťava, zatlačiť hore.

V dnešnom jarnom smoothie som použila nielen nadstavec na pyré, ale tiež CitroMax. Nástavec na extrakciu citrusové šťavy. Vystriedala som tak postupne viac funkcií odšťavovača.

Hlavnou ingredienciou sú jarné žihľavy. Keď som bola malá, trpela som chudokrenosťou. Mamka mi nedávala žiadne výživové dopľnky a tablety, ale pripravovala mi žihľavovú šťavu.

Prečo žihľava?

Na jar vám pomôže zatočiť s jarnou únavou, pretože má v sebe veľké množstvo vitamínov a minerálov. Hlavne železo. Práve jeho nedostatok spôsobuje pocit únavy. Keď si zo žihľavy pripravíte tinktúru, môžete ju používať na rany a predovšetkým na popáleniny.

Potrebujete:

  • 5 mladej žihľavy (vysoké cca 10 - 15 cm)
  • 1 zrelý banán
  • 1 jablko
  • 1 pomaranč

Nasaďte si nadstavec na pyré. Do prístroja dajte banán. Rozomeľte to. Zložte nadstavec na pyré a v prístroji odšťavte jablko, spoločne so žihľavou. Nakoniec dajte CitroMax, rozdelte si pomaranč na dve časti a odšťavte ho. Počkajte, kým vytečie celá šťava. Premiešajte. Môžete doplniť ľadom. Ihneď vypite.

Čistenie

Ďalšou veľkou výhodou odšťavovača Novis VitaJuicer je jeho čistenie. Poznáte to určite aj vy. Keď máte spotrebič, u ktorého vám trvá hodinu, než ho po použití vyčistíte, tak ho časom prestanete používať. Pretože sa vám nechce strácať čas. Na to zabudnite. Všetko jednoducho rozložíte, vypláchnete pod tečúcou vodou alebo dáte do umývačky. Teplá voda mi vo väčšine prípadov stačí.

Publikované 10.5.2021 od @Bohyněkuchyně

VitaJuicer Novis by nemal chýbať vo vašej domácnosti, ak

  • vás zaujíma fitnes a zdravý životný štýl,
  • ste rodič a záleží vám na tom, aby vaše deti mali dostatok vitamínov a potrebné živiny,
  • ste vegan,
  • máte radi zdravú a čerstveú šťav zo zeleniny alebo ovocia.

Tak na čo ešte čakáte? Jarná sezóna je v plnom prúde!