Dokážete si predstaviť Vianoce bez vlašských orechov?

Jesenné obdobie je významné pre zber, sušenie a spracovanie orechov.  Na zem padajú orechy jeden za druhým za pomoci silného vetra a pre vlastníkov orecha je to znamenie pre riadne uskladnenie na ďalšie spracovanie. Od začiatku septembra do novembra je typickým obdobím zberu vlašských orechov – keď majú jadrá svetlú farbu a začínajú sa oddeľovať od škrupín.  Či už lieskové alebo vlašské orechy. Každoročne si chystáme zásoby na prípravu vianočných cukroviniek, do ktorých jednoznačne orechy patria.

Šťavnatá chuť a obľúbené chrumknutie patrí nielen k vianočnej pohode.  Pokiaľ tiež aj do vašich vianočných rožkov patrí veľké množstvo orechov, skúste si prácu raz a navždy uľahčiť.  Dizajnový luskáčik orechov vám pomôže získať neporušené jadro.  A rozhodne v tejto disciplíne predbehnete aj efektívny spôsob lúskania orechov Marfuši z rozprávky Mrazík.

Zamerané na zdravie

Nielen vlašské orechy sú prospešné z mnohých dôvodov a ich konzumáciou môžete benefitovať pre svoje zdravie nielen na Vianoce. Orechy predstavujú hodnotný doplnok stravy. Prospešné tuky tvoria z veľkej časti ich hmotnosť. Veľké množstvo bielkovín, vitamínov a minerálov ich radí medzi superpotraviny. Orechy sú dobré pre ľudí trpiacich srdcovými alebo cievnymi ochoreniami. Napomáhajú k udržaniu nízkej hladiny cholesterolu, zlepšeniu pamäte a sú doplnkom aj na astmatické problémy.  Majú antioxidačné a protizápalové účinky. Stále neviete, prečo nevynechávať orechy z jedálnička?                                

Zinkové zuby Drosselmeyer

Praktický pomocník do kuchyne na lúskanie orechov Drosselmeyer zaistí rýchlu a jednoduchú prácu.  Jeho luxusný dizajn navyše môže zdobiť vašu kuchyňu, ale rovnako dobre sa môže stať aj originálnym vianočným darčekom pre vašich príbuzných. Trojnásobný víťaz ocenený v Smartson best-in-test pochádza zo Švédska a verte, že jeho strojca starostlivo vyberal také materiály, ktoré zvládnu nejeden tvrdý oriešok.

Jedným zovretím nielen rozlúskne škrupinu a získa jadro, ale aj uschová nepotrebné zvyšky. Vďaka dvojitému pákovému prevedeniu pracuje rýchlo, bezpečne a bez zbytočného neporiadku. A nech už vašu degustačnú tabuľu doplnia orechy v akejkoľvek podobe, je dobré mať ich dostatok. Luskáčik urobí všetku ťažkú ​​prácu za vás a zároveň zbiera škrupiny. Páka sa veľmi ľahko stlačí bez toho, aby ste sa museli obávať priškripnutiu prstov.

                      

Každý má svoj fígeľ

Väčšina z nás už od detstva riešila lúskanie orechov veľmi jednoducho, stačilo vždy dupnúť a vytúžený poklad bol na svete. S nárastom sily bola snaha orechy roztlačiť holou rukou. Najjednoduchším spôsobom, pri ktorom sa príliš nenamôžete, je však luskáčik. S rastúcim počtom požadovaných surovín sa ukázalo, že je to najjednoduchší a najmenej bolestivý spôsob.  Tak nechajte zinkové zuby pracovať za vás.  Poradí si v pár sekundách aj s tou najtvrdšou škrupinou. Tak len do toho, lúskanie orechov vás s týmto pomocníkom bude určite aj baviť. :-) Príjemné farebné kombinácie z neho urobia očarujúce doplnok do každej domácnosti.

Zdieľajte článok s priateľmi: