Netrápte sa v kuchyni dlhšie, než je potrebné. Kúpte si vákuovú zváračku

Len málokto sa chce v lete pariť v kuchyni dlhšie, než je nevyhnutne nutné. V takom prípade predstavujeme skvelého pomocníka. Práve vákuová zváračka, vďaka ktorej hotové jedlá vydržia oveľa dlhšie a vy si ich budete môcť iba jednoducho ohriať.

Jedlo vo vákuu dlhšie vydrží

S vákuovou zváračkou už nebudete musieť riešiť skutočnosť, že sa vaše pokrmy za dva dni v chladničke pokazia. Výdrž takto uchovávaných potravín je totiž až ohromujúca. Aby ste mali lepšiu predstavu - vákuované potraviny v chladničke vydržia až 6 mesiacov a v mrazničke 2-3 roky. Obzvlášť v letnom období pritom tento fakt stopercentne oceníte. Uvaríte raz za čas, všetko uskladníte a následne už budete môcť venovať ušetrený čas činnostiam, ktoré vás naozaj bavia.

Skladovanie v škatuľkách i sáčku

V závislosti na zvolenej vakuovačke môžete pracovať buď s klasickými dózami, alebo špeciálnymi sáčkami z odolného materiálu. Dózy pritom bývajú vyrobené z kvalitného plastu, ktorý nijako nepreberá pachy. Raz teda môžete do krabičky vložiť guláš a druhýkrát trebars  sladkú tortu.

Aké jedlo môžete vákuovať?

Pre vákuovanie sa hodia prakticky všetky druhy potravín. Pripraviť si teda môžete kompletný obed či večeru podľa vašich chutí.  Neskôr si môžete jedlo ohriať len v mikrovlnnej rúre. Bezpečne možno pritom uskladniť aj omáčky a polievky. Vákuové zváračky FoodSaver totiž vytvárajú pevný a široký zvar a vy sa nemusíte obávať, že by došlo k ich pretrhnutiu. Zároveň môžete s vákuovou zváračkou naraz nakúpiť väčšie množstvo ovocia a zeleniny a postupne ho spotrebovávať, akonáhle naň máte chuť. Vďaka tomuto jednoduchému triku navyše ušetríte ako svoj čas, tak aj peniaze.

Vakuové svářečky FoodSaver

Dajte zbohom plytvaniu

S vákuovou zváračkou nebudete musieť zbytočne plytvať potravinami. Keďže sa tak rýchlo nepokazia, stihnete ich skôr spotrebovať. Vďaka tomu budete šetriť nielen životné prostredie, ale aj svoje finančné prostriedky.