Zostavte veľkonočné menu v predstihu

Sviatky jari sa rýchlo blížia a ako každá správna gazdinka, možno práve premýšľate nad tým, čím ozvláštniť tradičné menu tento rok. Veľkonočný baránok ale mazanec je každoročná klasika, ktorú milujeme, ale určite nič nepokazíte tým, ak prihodíte aj nejaké to prekvapenie. A zatiaľ čo predtým mali ľudia na každý deň určené jedlo, dnes sa už tradície rozvoľňujú.

Škaredá streda

Jedlo nevzhľadné a nejakým spôsobom nepodarené sa jedlo na škaredú stredu. Tak vznikli kedysi trhance. Dnes by mohlo byť také jedlo nahradené napríklad potrhanými vafľami na raňajky z dizajnového vaflovača Breville, ktorý dokonale doplní vaše kuchynské kráľovstvo. Môžete ich poliať javorovým sirupom a posypať čerstvým ovocím. Nakoniec môžete použiť Vitajuicer Novis odšťavovač, pomocou ktorého získate šťavu do poslednej kvapky zo zvyšného ovocia, bude to taká čerešnička na torte.

Zelený štvrtok

Deň ako robený pre niečo zdravé, a pritom dobré. A zatiaľ čo predtým by ste svojim deťom servírovali jarnú zeleninu a strukoviny, dnes ich môžete potešiť niečím, čo im urobí naozaj radosť. Veselé zeleninové hranolky z mrkvy či uhorky nakrájate veľmi ľahko a rýchlo pomocou krájača Alligator. Vďaka jeho bezpečnému prevedeniu vám môžu v kuchyni pomáhať aj vaši najmladší, ktorí sa chcú zapájať veľmi často. Pripraviť k nim môžete aj dip z kyslej smotany, môžete ho dochutiť i nadrobno nakrájaným cesnakom.

Pokiaľ dávajú vaše deti prednosť vyprážaným hranolčekom, môžete zemiakové, zelerové či petržlenové kúsky pripraviť v teplovzdušnej fritéze, ktorá usmaží hranolky bez kvapky oleja, čiže zdravo, a pritom so zachovaním svojej povestnej chrumkavosti.

A zdravé cukrovinky pre svojich najmladších môžete pripraviť pomocou sušičky Ezidri, kam poukladáte kúsky malín, kivi, jahôd, jabĺk, hrušiek alebo čo vás napadne a ovocné chipsy sú hneď na svete.

Veľký piatok

V tento pôstny deň zachovajte tradíciu a pripravte len jedno väčšie jedlo. Malo by to byť niečo odľahčené, a pritom by nás to malo dostatočne zasýtiť. Môžete pripraviť horúcu a hustú polievku, ktorá zahreje dušu i telo pomocou multifunkčného mixéru Novis ProBlender.

Biela sobota

Biela sobota bol o poznanie veselší deň. Piekli sa mazance, ale priestor bol konečne aj pre výbornú plnku. Tá musela byť po pôste samozrejme výdatná. Objavovalo sa v nej tak hneď niekoľko druhov mäsa, vajcia a chýbať nesmeli bylinky. Čo predtým trvalo dlho a bolo pre gazdinky zložité, dnes však vďaka moderným technológiám dokážeme urobiť rýchlo a bez náročnej prípravy. Stačí osoliť a osmažiť údené, pridať namočené rožky v mlieku a vajciach, zapracovať bylinky a zmes na tri hodiny vložiť do Crock-Pot hrnca, ktorý začne okamžite čarovať za vás.

Recept na veľkonočnú plnku v záložke Recepty.

Veľkonočná nedeľa

Na tento deň odporúčame milo prekvapiť ostatných a vymyslieť väčší obed, pri ktorom sa zíde celá rodina. Okrem buchiet by tak na stole nemal určite chýbať aj väčší kus mäsa. V tomto prípade odporúčame v multifunkčnom hrnci CrockPot pripraviť lahôdku, ktorá odzbrojí každého mäsožravca. Mäso aj zeleninu do neho vložíte, a potom si ich už nevšímate. Ušetríte hodiny a vytvoríte neuveriteľné degustačné menu, zdravé a pritom chutné. Pokiaľ neodhadnete množstvo, pretože viete, že je vždy lepšie mať všetkého nadbytok ako nedostatok, môžete zvyšok vákuovo zabaliť za pomocou vákuovej zváračky FoodSaver na horšie časy. Jedlo kedykoľvek neskôr len ohrejete vo fólii, ktorá je vďaka zvolenému materiálu pevná a môžete ju tak využívať aj opakovane. A maškrtiť môžete začať rovno bez hodín strávených prípravou.

Veľkonočný pondelok

Veľkonočný pondelok je od nepamäti spojený s vajíčkami, ako symbolom nového života. Tie nájdete ako dekoráciu na stole. Sú pridané do jedál aj ako výslužku. V tomto prípade nemôžeme inak, ako túto tradíciu uchovať a veľkonočný pondelok zachovať tak, ako ho naši predkovia pre nás vymysleli. Pomocou krájača Alligator tak veľmi rýchlo naporciujete aj väčšie množstvo vajíčok zároveň na výbornú nátierku pre celú rodinu.

Prajeme krásne veľkonočné sviatky!