Láska prechádza žalúdkom

Máloktorý sviatok je tak obostretý tajomstvom, ako Deň svätého Valentína. Niektorí v ňom vidia komerčný ťah predajcov zo Západu. Žijeme v čase, keď si pri mnohých sviatkoch neuvedomujeme ich pravý význam a historickú súvislosť, takže je otázkou, či je to vôbec dôležité. Nevie sa, kto bol svätý Valentín, kedy alebo kde žil, ani za čo si vyslúžil svoje umučenie. Napriek tomu v ňom veľa ľudí vidí ďalšiu možnosť, ako so svojou drahou polovičkou osláviť vzájomnú lásku. Tak prečo vlastne vôbec pátrať po jeho minulosti? Valentín je po Prvom máji ďalší deň v roku, okrem tých zvyšných 363, kedy môžete ukázať svojej milovanej, ako veľmi ju máte radi, a ako veľmi je pre vás dôležitá.

Preniká k nám mnoho zvykov, ktoré sú s týmto sviatkom neodmysliteľne späté. Skúsme si tento rok však vymyslieť originálne prekvapenie, ktoré poteší každého, pretože sa z neho môže stať aj víkendová tradícia, ktorá vám dokáže upevniť váš partnerský vzťah. Keďže sa hovorí, že láska prechádza žalúdkom, vieme ako na to. Zatiaľ čo mladé dievčatá si vždy priali elixír, po ktorom by sa do nich vysnívaný muž zamiloval, naše babičky vedeli, že stačí dobre uvariť.

Prekvapte svoju drahú polovičku od samého rána.

Pokiaľ to nie je váš víkendový rituál, určite to vaša milovaná ocení viac, než kyticu ruží či čokoládovú bonboniéru. Ráno si privstaňte a pripravte degustačné raňajky, ako v päťhviezdičkovom hoteli.

Higher level palaciniek? Vafle!

Najskôr vymiešajte cesto na valentínsku vafľu s čokoládovým srdcom uprostred. Že nemáte vaflovač? To predsa nie je žiadny problém, zainvestujte, určite to prekvapí viac, než dobre známe palacinky. My radi používame ten od značky Breville, uvidíte, že vďaka ľahkej manipulácii, údržbe a nápaditému dizajnu sa stane ozdobou vašej kuchyne

Čokoládové vafle

200 g polohrubej múky

150 g hladkej múky

50 g kvalitného kakaového prášku

1 prášok do pečiva

1/2 lyžičky soli

3 vajcia

80 g trstinového cukru

500 g kefíru

1 lyžička vanilkového extraktu

100 g nahrubo nasekanej čokolády s vysokým obsahom kakaa

50 g mletých vlašských orechov

 Múky premiešajte spoločne s kakaovým práškom, soľou a práškom do pečiva. Do robota dajte šľahaciu metlu a do misy robota vajcia. Pridajte cukor a vyšľahajte do svetlo žltej, nadýchanej, peny.

Ochuťte vanilkovým extraktom, pridajte kefír, mleté vlašské orechy, nasekanú čokoládu a sypkú časť receptu.

Vymiešajte hladké cesto a dajte piecť do vaflovača. Pečte kým vafle nestuhnú.

Podávajte napríklad s čerstvou šľahačkou, ovocím alebo poliate čokoládou. Výborné sú preliate rozpusteným maslom s javorovým sirupom.

Uprednostnite jej chute

Pokiaľ ale viete, že pred sladkými raňajkami dáva vaša partnerka prednosť slanému variantu, možno je na čase pozrieť sa po kvalitnom sendvičovači, ktorý teraz Breville ponúka s výraznou zľavou aj v sade s rýchlovarnou kanvicou. Pokiaľ však máte doma plne funkčný niektorý z týchto spotrebičov, môže byť ten druhý zaujímavým darčekom pre vašich rodičov. Dôležité je, že pomocou nich môžete veľmi rýchlo vykúzliť lahodné toasty so syrom a kvalitnou šunkou, tak ako ich má vaša drahá polovička najradšej. 

Ak dávate prednosť klasickým hriankám, neprehliadnite ponuku výhodnej sady hriankovačov s rýchlovarnou kanvicou kolekcie Mostra, High Gloss či NYC Premium. V sade s rýchlovarnou kanvicou vyjde hriankovač naozaj výhodne a vy tak môžete doplniť vašu kuchyňu o nenahraditeľné spotrebiče. Tieto kúsky sa vám v domácnosti určite nestratí, a ďalší víkend je využije vaša drahá polovička pri príprave raňajok treba zase pre vás.

Ak chcete prekvapiť romantickým gestom, môžete chrumkavý toast ozdobiť v tvare srdca poskladanými syrmi a zeleninou. K nemu nezabudnite zaliať šálku horúceho čaju, ktorý prevonia celý byt.

Využite valentínsku zľavu a zalejte šálku plnú lásky

Zamerané na milovníkov kvalitných sypaných čajov. Teraz všetky rýchlovarné kanvice Breville so špeciálnym valentínskym kódom o 20% lacnejšie!

Rovnako sa stane nepostrádateľným pomocníkom aj kávovar, bez ktorého by šálka plná lásky jednoducho nešla pripraviť. Tento luxusný dizajnový kávovar Breville budete využívať každý deň hneď niekoľkokrát, veď čo dokáže ráno nahradiť vôňu čerstvo namletej kávy, však? Nezabudnite pomocou šablóny v tvare srdca posypať uvarenú kávu napríklad škoricou či kakaom.

Teraz stačí všetko naservírovať na podnos a šup s tým priamo do postele.