Vlajková loď akumulátorových vysávačov anglickej značky zmení váš pohľad na upratovanie

Svet značky Dyson, to je svet plný inovácií. Všetko to začalo už koncom osemdesiatych rokov vynálezom cyklónovej separácie nečistôt pre klasický zo siete napájaný vysávač priamo v domácej dielni Jamesa Dysona. Dnes je spoločnosť Dyson jedným z najvýznamnejších inovátorov nielen v oblasti vysávania, ale aj sušenia rúk, čistenia vzduchu alebo starostlivosti o krásu. Absolútnu špičku v segmente vysávačov reprezentuje aktuálna kolekcia Dyson V11 - Dyson V11 Absolute Extra a Dyson V11 Absolute Extra Pro. Podľa očakávania prináša britský výrobca ten najlepší akumulátorový tyčový vysávač s najpokročilejšou cyklónovou technológiou. V čom tkvie jeho výkon, kvalita a všestrannosť?

Doteraz najvýkonnejší digitálne riadený motor Dyson HyperdymiumTM

Digitálne riadený motor Dyson HyperdymiumTM sa otáča rýchlosťou 125 000 otáčok za minútu, čo je rovnaká hodnota ako v prípade modelu Cyclone V10. Dyson však upravil lopatky a zlepšil priechod vzduchu, takže inovovaný motor poskytuje ešte vyšší výkon. Motor preto zaisťuje vyššiu saciu silu ako väčšina klasických vysávačov napájaných zo siete.

Nový, väčší a dokonalejší akumulátor

Najvýkonnejší sedemčlánkový Li-Iontový akumulátor Dyson má väčšie veľkokapacitné nikel-kobalt -hliníkové katódy, ktoré umožňujú vytvárať o 20% väčší výkon na vysávanie ako vysávač Dyson Cyclone V10TM. Unikátny systém riadenia výkonu monitoruje akumulátor 8000× za sekundu preto, aby zaručil optimálny výkon a kondíciu batérie.

Informuje v reálnom čase

Modely V11TM disponujú LCD displejom, ktorý zobrazuje aktuálny výkon vrátane zvoleného režimu, zostávajúce doby chodu, upozornenia na údržbu a hlásenia o upchatí. Vďaka monitorovaniu v aktuálnom čase displej informuje o zostávajúcej kapacite v jednotlivých režimoch a poskytuje lepšiu kontrolu nad vysávaním. Pomocou ikony filtra tiež pripomína nutnosť vyčistenia filtrov, aby bol zaručený optimálny výkon, a informuje o prípadnom upchatí väčšími nečistotami vrátane postupu ich odstránenia.

Nepretržité snímanie povrchu

Systém dynamického snímania povrchu DLSTM (Dynamic Load Sensing) detekuje 360× za sekundu odpor, akým pôsobí rotačná kefa na vysávaný povrch, automaticky tak rozpozná typ povrchu a úmerne tomu mení otáčky motora pri prechodoch medzi kobercami a tvrdými podlahami. Zaručuje dôkladné a hĺbkové vysávanie všetkých typov podláh. Zároveň meria 4× za sekundu nadmorskú výšku, podľa ktorej taktiež optimalizuje sací výkon.

Inteligentné vysávanie

Tri režimy činnosti vysávača Dyson V11 sú určené pre širokú škálu prác. Preto máte k dispozícii ten správny výkon, kedykoľvek vysávate.

Režim Auto – v kombinácii s inteligentnou hubicou High Torque rozpoznáva vysávač povrch, ktorý je práve upratovaný, a prispôsobuje mu výkon motora. Sacia sila sa teda dynamicky mení podľa potreby – vždy je zaistený perfektný výsledok. Tento režim optimálne vyvažuje výkon a dobu chodu a je ideálny pre všetky druhy povrchov.

Režim Eco – úsporný režim, v ktorom dokáže Dyson V11 vysávať bez poklesu sacieho výkonu po dobu až 60 minút na tvrdých podlahách.

Režim Boost – tento režim poskytuje dvakrát vyšší sací výkon, nie je však vhodný na bežné upratovanie, naopak hravo si poradí s ojedinelými, veľmi odolnými nečistotami.

Vyprázdňovanie odpadovej nádoby

Dyson V11 má až o 40% väčší odpadový zásobník, čo znamená menej časté prerušovanie upratovania. Systém vyprázdnenia nádoby „namieriť a stlačiť“ je vďaka vysypaniu nečistôt jedným pohybom rovno do odpadkového koša oveľa jednoduchší a hygienickejší.

Nabíjacia stanica

Nielen na nabíjanie, ale aj na úhľadné uloženie vysávača slúži nabíjacia stanica integrovaná v úchyte na stene. Vysávač Dyson V11 do nej jednoducho zavesíte. Vďaka inteligentnému systému dobíjania batérie potom bude vždy pripravený na použitie.

Novinka pre upratovacích nadšencov

Inovovaná kolekcia vysávačov Dyson V11 Absolute Extra prichádza predovšetkým s prvkom, po ktorom volalo mnoho zákazníkov. Je ním možnosť rýchlej výmeny batérie, pričom pri modeli Absolute Extra Pro je v balení aj druhý, náhradný akumulátor. Dobíjať ho môžete ako priamo vo vysávači, tak vybratý mimo neho, súčasťou balenia sú dva nabíjacie adaptéry. 7článkové nikel-kobalt-hliníkové batérie dokážu poháňať vysávač V11 Absolute Extra Pro v režime Eco až 120 minút (každá po dobu 60 minút). Aj naďalej platí neklesajúci sací výkon po celú dobu prevádzky, optimalizovaná akustika na zníženie hlučnosti vysávača a veľmi jednoduché hygienické vyprázdňovanie nádoby bez kontaktu s nečistotami.

Príslušenstvo

Najvybavenejší model V11 Extra Pro je dodávaný s najobsiahlejším balíčkom príslušenstva, aké si možno predstaviť. Veríme, že aj pre vás sa stane tým najlepším pomocníkom v domácnosti a kvalitu vysávačov radu V11 oceníte aj Vy.