Výhody pomalého varenia

Prípravou jedla strávime značnú časť svojho života. Hovoríte si, prečo variť v pomalom hrnci, keď sa v dnešnej dobe skôr všetko zrýchľuje? Tu máte 5 dôvodov, vďaka ktorým veľmi rýchlo prepadnete kúzlu pomalého varenia:

Pomalé varenie šetrí váš čas

Znie to paradoxne, že? Ale je to tak. Pri bežnom varení totiž musíte pokrm neustále kontrolovať a miešať. A toho špinavého riadu. Pomalý hrniec postráži všetko za vás. Skrátka len nakrájate, na čo máte práve chuť  a hodíte do hrnca. Než sa jedlo uvarí (približne 4-10 hodín podľa typu hrnca a použitých surovín), môžete sa venovať deťom alebo koníčkom. Pomalý hrniec varí tesne pod bodom varu, vďaka čomu sa z jedla odparuje len minimum vody a nehrozí tak pripálenia. Hotový pokrm navyše zostáva dlho teplý a pripravený kedykoľvek k naservírovaniu.

Tá chuť!

Ani to najtvrdšie mäso neodolá pozvoľnej  príprave vo vlastnej šťave. Pokrm sa v pomalom hrnci CrockPot pripravuje pri teplote pod bodom varu, vďaka čomu je vždy neuveriteľne šťavnaté a mäkké. Ideálne aj pre mliečne zúbky vašich detí. Vitamíny a minerálne látky sa pri vyšších teplotách strácajú. Pri pomalom varení si zelenina uchováva nielen zdraviu prospešné látky, ale aj skvelú chuť. Rovnako tak korenie nemusíte sypať s vervou. Stačí štipka, ktoré sa pozvoľným varením rozvinie v dokonalú harmóniu chutí.

Sebestačný pomocník

Elektrické pomalé hrnce sú úžasným domácim pomocníkom aj pre unavených rodičov, alebo zaneprázdnených podnikateľov. Pomalý hrniec varí bezpečne a nie je treba ho strážiť. Kým sa obed pripravuje, môžete bez obáv odísť na prechádzku, na nákupy, na obchodné rokovania či s deťmi na pieskovisko. A že sa niekedy zdržíte? To vôbec nevadí, po vypršaní doby varenia sa pomalý hrniec CrockPot automaticky prepne do módu udržiavania teploty. Po vašom príchode tak bude jedlo okamžite pripravené na servírovanie. Podobne aj nedeľný obed si môžete pripraviť cez noc. Pokiaľ pred spaním vložíte do pomalého hrnca kačičku a zapnete na pomalý stupeň. Po prebudení vás v kuchyni prekvapí jej nádherná vôňa ...

Úspora nákladov

Pomalý hrniec nie je náročný ani na spotrebu elektrickej energie. K svojej prevádzke nepotrebuje vysoký príkon. Ten býva u pomalých hrncov priemerne okolo 220 W, čo je až 7x menej ako príkon jednej plynovej či indukčné dosky. Pri príprave sa používa aj minimum tuku, čo tiež šetrí vašu peňaženku.

Ani deko naviac

Ak si strážite figúru, určite oceníte, že pri varení v elektrickom pomalom hrnci nie je potrebné pridávať žiadny tuk. Pokrm si v uzavretom priestore udržuje šťavnatosť a na rozdiel od klasickej prípravy sa nepripaľuje. Pomalý hrniec je tak ideálnym spoločníkom aj pre športovcov alebo osoby držiace redukčnú diétu. Vy ostatní si miesto lyžice oleja pod cibuľu radšej doprajte pohárik ľahkého vína.