Skladujte víno doma v tej najlepšej kvalite

Prečo je skladovanie vína také dôležité?

Zlé skladovanie spôsobuje rýchlejšie starnutie vína, ktoré oslabuje jeho chuť aj vôňu a celkovo ničí jeho kvality. Niektoré druhy vín sú veľmi citlivé na teploty vo svojom okolí. Vadí im prílišná zima, ale aj príliš veľké teplo. Ešte väčším problémom sú však teplotné výkyvy, ktoré spôsobujú vínu teplotný šok. Dochádza pri ňom k zmene hustoty vína, čo môže viesť k vytlačeniu korku či dokonca presakovaniu kvapaliny zvnútra. Rovnako aj vystavenie priamemu slnečnému žiareniu spôsobuje znehodnocovanie vína. Klasické svetlo zo žiaroviek vínu toľko nevadí, ale pri dlhodobom vystavení je aj toto svetlo problematické. Príliš suchý vzduch vedie k vysušeniu korku ak preniknutiu vzduchu dovnútra fľaše. A extrémne vlhko zase podporuje tvorbu plesní.

Ako víno správne skladovať?

Pokiaľ chcete vyššie spomínaným rizikám zabrániť a zaistiť, že si vaše archívne fľaše udržia svoju kvalitu čo najdlhšie, naučte sa víno správne skladovať. Ideálne hodnoty vlhkosti vzduchu sú okolo 65%, za ideálnu teplotu sa považuje 7 až 16 ° C, podľa konkrétneho druhu vína. Vínne fľaše sa skladujú vždy naležato, aby sa víno dotýkalo korku a tým zabraňovalo jeho vysušeniu. Horizontálne skladovanie navyše šetrí priestor a je kompaktnejšie. Ďalej je dôležité zabrániť kontaktu fliaš s priamym slnečným žiarením a tiež čo najviac obmedziť rôzne otrasy a vibrácie v okolí fliaš. Zdá sa vám to všetko príliš zložité? Zaobstarajte si domácu vinotéku, ktorá sa o všetko postará za vás. Lepšie modely disponujú viacerými klimatickými zónami, takže v nich môžete skladovať aj niekoľko druhov vín. A vaše víno v nich bude dokonale chránené pred všetkými nežiaducimi vplyvmi zvonku.

Skladujte víno ako profesionáli

Správne skladovanie je pri víne veľmi dôležité. Chráňte svoje cenné fľaše a vychutnajte si obľúbené vína v tej najlepšej kvalite. K tomu vám dopomôžu domáce vinotéky svetovej úrovne od značky mQuvée.

Tá najlepšia starostlivosť pre vaše víno

Firma mQuvée pochádza zo Švédska a už dlhodobo sa radí medzi odborníkov na domáce skladovanie vína. Jej produkty majú špičkovú kvalitu. Dokonale kopírujú podmienky vínnych pivníc a vínu tak doprajú tú najlepšiu možnú starostlivosť. Fľaše chránia nielen pred teplotnými zmenami, ale aj pred slnkom, otrasmi, vibráciami i nepríjemnými pachmi. Vínne fľaše sú vo vinotékach od mQuvée udržované na ideálnej úrovni vlhkosti a zachovávajú si svoju lahodnú chuť i vôňu.

Úžasný dizajn dokonale zapadne do každej kuchyne

Široký výber vinoték značky mQuvée ponúka rôznorodé možnosti čo do veľkosti aj typu. Taktiež ich farebné prevedenie je vyberané tak, aby každý kúsok dokonale zapadol do akéhokoľvek interiéru. Vinotéky majú jedinečný moderný a zároveň elegantný vzhľad. Už na prvý pohľad zaujmú a ohromia a splnia aj tie najnáročnejšie požiadavky. Bohaté vybavenie, jednoduché ovládanie aj nízka spotreba energie – aj vďaka týmto vlastnostiam sú vinotéky mQuvée tak žiadané.

mQuvée Wine Expert

Voľne stojace vinotéky v slim dizajne ponúkajú dostatočný priestor pre až 192 fliaš vína. Sú vybavené dvoma teplotnými zónami s individuálnym nastavením teploty, takže v nich môžete skladovať vína s rôznymi požiadavkami. Vďaka chladeniu kompresorom ponúkajú tieto vinotéky vysoký chladiaci výkon, pričom aj napriek tomu sú veľmi tiché a spotrebúvajú len minimum energie. Integrovaný ventilátor pomáha lepšie rozvádzať vzduch vo vnútri vinotéky, čím je zaistené zachovanie ideálnych podmienok. Vinotéky mQuvée Wine Expert sú vo vnútri decentne osvetlené a ovládajú sa dotykovo prostredníctvom LED displeja. Sú ponúkané v čiernom alebo nerezovom prevedení doplnenom o police z vysoko kvalitného brezového dreva.

 

                             Vinotéka voľne stojaca WineExpert 66 Fullglass čierna                                           Vinotéka vstavaná WineCave 700 40D nerez

mQuvée Wine Cave

Tento rad pozostáva zo vstavaných vinoték vhodných do všetkých typov kuchyne. mQuvée ich ponúka hneď v niekoľkých rozmeroch od tých najužších so šírkou 15 centimetrov až po rozmerné modely s kapacitou pre viac ako 120 fliaš. Vinotéky mQuvée Wine Cave sa dokonale prispôsobia vašim požiadavkám. Majú výškovo nastaviteľné nohy, otočiteľné dvierka v dvoch rozmeroch a okrem štandardného čierneho, bieleho a nerezového prevedenia ponúkajú mQuvée u vybraných modelov možnosť zvoliť ľubovoľnú farbu dvierok, ktorá dokonale zapadne do vašej kuchyne. O zachovanie kvality uskladnení vín sa starajú vysoko účinný kompresor a ventilátor, vinotéky majú dve teplotné zóny a vďaka systému Winter Safety je ich používanie bezpečné aj v nižších teplotách. Vinotéky tohto radu sú navyše vybavené uhlíkovým filtrom, ktorý odstraňuje riziko kontaminácie a zachytáva nežiaduce pachy a tiež alarmom upozorňujúcim na výrazný nárast či pokles teploty.

mQuvée Wine Keeper

Integrované vinotéky tohto radu sú ponúkané v čiernom či nerezovom prevedení, prípadne v ich modernej kombinácii. Vybrané modely si ale môžete nechať vyrobiť v akejkoľvek farbe a zladiť ich so zvyškom vybavenia. Unikátny dizajn bez predného odvodu vzduchu zaisťuje, že vinotéky radu Wine Keeper dokonale zapadnú do každej kuchyne. Ohromujúca je aj ich vybavenie. Nechýba antivibračný kompresor chrániaci fľaše vo vnútri pred otrasmi, dvojzónové vnútorné usporiadanie, ktoré umožňuje uskladnenie vín s rôznymi teplotnými nárokmi alebo uhlíkový filter eliminujúci kontamináciu a nežiaduce pachy.

Vinotéka z radu WineKeeper model 25D s mechanizmom otvárania dvierok push-and-pull,

Vinotéky radu mQuvée Wine Keeper môžete bezpečne používať aj pri veľmi nízkych teplotách vďaka bezpečnostnému systému Winter Safety a vínnych fliaš v nich uskladníte až 112. Jednoduché ovládanie zaisťuje dotykový LED displej a dokonalý vzhľad dopĺňa príjemné vnútorné osvetlenie a krásne drevené poličky z brezového dreva. Vinotéky z radu mQuvée Wine Keeper sú ideálne pre užívateľov, ktorí plánujú zariadenie úplne novej kuchyne.

mQuvée Wine Store

Vinotéky z radu mQuvée Wine Store sú určené pre skutočných vinárskych nadšencov. O vína je skvele postarané v ideálnom prostredí bez vibrácií, nežiaducich pachov a slnečného svitu. Vybrané modely sú vybavené aj kontrolou vlhkosti. Výborné vlastnosti a kapacita vinoték Wine Store z nich robí skvelé riešenie pre dlhodobé skladovanie, dozrievanie vašich vín a ich archiváciu. V najväčšom modeli radu Wine Store uskladníte až 474 fliaš vína a plne tak dokáže nahradiť priemernú vínnu pivnicu. Pre lepšiu orientáciu vo Vašej zbierke sú dvere vinoték vybavené praktickým popisným systémom. Rad mQuvée Wine Store ponúka vstavané aj voľne stojace vinotéky, ktoré môžu slúžiť na pohotové servírovanie pri ideálnej teplote aj na dlhodobé uskladnenie.

 

Zdieľajte článok s priateľmi: