Blog

Ako na správne sušenie ovocia a zeleniny

Leto a jeseň sú obdobia hojnosti. Na stromoch dozrievajú jablká a slivky, na záhonoch čakajú mrkvy a v kvetináčoch voňajú čerstvé bylinky. Pokiaľ si na pokladoch zo záhrady chcete pochutnať aj v zime, môžete ich usušiť. Je to ten najzdravší spôsobom uskladnenia potravín. V tomto článku vám pora...

Metóda Sous-Vide uchová maximálne množstvo vitamínov a minerálov

Počuli ste o Sous Vide Circulator? Je to kuchynský pomocník nové české značky MATTÉ.  Jeho využitie je v dnešnej dobe ešte stále nedocenené. Poďme sa teda pozrieť na výhody, ktoré vám môže tento prístroj priniesť. Sous-vide je kuchárska metóda, kedy sa potraviny pripravujú vo vzduc...

Vyriešte každoročné boj s prebytkami ovocia! usušte ho

Obľúbená časť roka pre všetkých záhradkárov je za dverami. Na záhonoch sa už čoskoro začervenají jahody a spolu s nimi vyrastá tiež otázka - čo s ovocím, ktoré dozreje naraz a nestihne sa spracovať? Iste, všetci milujeme jahodové knedle, koláče alebo jahody so šľahačkou. Lenže nie päťkrát do týždň...

Jarné žihľavový smoothie pre očistu tela

Jar je stvorená k očiste tela i celého organizmu. Príroda v tomto období ponúka mnoho zdravých surovín plných vitamínov. Ak patríte medzi milovníkov čerstvých džúsov z odšťaveného ovocia alebo zeleniny, určite oceníte odšťavovač Novis VitaJuicer S1, ktorý v sebe spája hneď štyri funkcie - odšťavovan...