Metóda Sous-Vide uchová maximálne množstvo vitamínov a minerálov

Počuli ste o Sous Vide Circulator? Je to kuchynský pomocník nové české značky MATTÉ Jeho využitie je v dnešnej dobe ešte stále nedocenené. Poďme sa teda pozrieť na výhody, ktoré vám môže tento prístroj priniesť.

Sous-vide je kuchárska metóda, kedy sa potraviny pripravujú vo vzduchotesnom umelohmotnom obale vo vodnom kúpeli s kontrolovanou teplotou. Pre vákuovanie potravín odporúčame použiť vakuovacie systémy FoodSaver. Niektoré prístroje ponúkajú aj programy vákuovanie pre následné varenie metódou Sous-Vide, ako napríklad model FoodSaver VS3190X.  Vákuované potraviny (mäso, zelenina apod.) sa pripravujú až niekoľko hodín pri nízkej teplote. Najčastejšie pri teplote v rozmedzí 55-60 °C (podľa veľkosti hrnca). Výsledkom sú pokrmy, ktoré majú zachovanú prirodzenú chuť, sú šťavnaté s maximálnym množstvom živín a vitamínov

Výsledkom je tedy zdravšie a zároveň chutnejšie jedlo. Nie je to však jediný benefit, ktorý vaše jedlo získa. Vďaka spôsobu varenia vo vákuovom vrecku, sa pri varení mäsa otvoria jeho póry. Tým do seba mäso nasaje chuť a vôňu marinády alebo priložených byliniek. Dosiahnete tak dokonalého marinovacieho efektu. Jedlo je tiež možné pripravovať vo vlastnej šťave, ktorá skvele dochutí celý pokrm.

Vďaka tomuto spôsobu varenia, zostáva mäso šťavnaté a plné živín. Ideálne je však tiež na prípravu rýb, morských plodov, ale aj zeleniny.

Sous Vide Circulator je jednoducho šikovný "pomocník", ktorý z vás v kuchyni urobí prvotriedneho šéfkuchára.

 

Ako Sous Vide Circulator MATTÉ vlastne funguje?

Intuitívny design  prístroja ponúka jednoduché ovládanie každému užívateľovi. Vďaka spôsobu prípravy, možnosti nastavenia teploty vody a dobe varenia bude na vašom tanieri jedlo, v ktorom zostali zachované vitamíny a minerály dôležité pre ľudské telo. A práve preto každá surovina vyžaduje rozdielny spôsob spracovania a zaobchádzania, aby sa zároveň dosiahla čo najdokonalejšia chuť.

Cesta od surového mäsa z chladničky na tanier je kratšia, než sa môže zdať. Iba pár krokov vás delí od toho, aby ste si mohli vychutnať svoje jedlo plné živín. Poďme si teda zhrnúť ako tento prístroj funguje.

Vezmite Sous Vide a pomocou úchytu ho pripevnite k hrncu. Potom do neho nalejte vodu. Na displeji prístroja nastavte teplotu a dĺžku varenia. Ak by ste si nevedeli rady, súčasťou príručky je aj návod na prípravu jednotlivých jedál. Keď voda dosiahne požadovanú teplotu a prístroj zapípa, potravinu zavakuujte pomocou vákuovej zváračky a k tomu určené fólii so všetkými dochucovacími prostriedkami, podľa vašej chuti (korenie, bylinky, marinády, maslo, olej ...). Keď bude pokrm hotový Sous Vide sa vám ohlási piatimi pípnutiami. Po vytiahnutí z vody môžete jedlo upraviť rýchlym opečením na panvici. Získate tím chrumkavý povrch zlatistej farby. 

Čo nesmieme u Sous Vide Circulator zabudnúť oceniť?

Myslite na to, že Sous Vide je prenosný a je možné ho dobre uskladniť. Takže ak sa práve nechystáte variť, môžete ho na rozdiel od rúry, dobre schovať. Môže sa stať taktiež vaším pomocníkom na dovolenke.

Na ovládacom paneli prístroja nájdete prehľadne všetky potrebné funkcie ako sú teplota, doba varenia alebo ich regulácie. Ďalším bodom je pevná konštrukcia, ktorá vám zaistí prípravu mnohých a mnohých chutných jedál. To a ešte oveľa viac denne teší každého kuchára, ktorý má Sous Vide Circulator MATTÉ vo svojej kuchyni. Svoju domácnosť tak môžete doplniť o ďalšieho spoľahlivého pomocníka.

Česká značka kuchynských spotrebičov a pomocníkov pre domácnosť Matté vznikla v roku 2020. Je nositeľom elegantnosti a osobitého štýlu, toľko žiadaného v modernej kuchyni. Produkty tejto značky vynikajú kvalitným spracovaním so zmyslom pre detail a priamočiarym dizajnom. Značka prináša praktické výrobky pre domácnosť, ktorej cieľom je uľahčiť každodennú činnosť alebo týmto činnostiam dať ďalší rozmer.