Blog, Strana 7

Ostré zuby Alligatora, antikorové novinky na trhu

Alligator v akcii Nie náhodou zvolila rodinná firma Alligator práve tento názov pre svoju firmu. Tretia najväčšia krajina Európy, severská krajina Švédsko teraz prichádza s ďalším funkčným kúskom do našej kuchyne. Rovnako ako ostré zuby aligátora, rozreže antikorová novinka na trhu každú surovinu...

Výhody pomalého varenia

Prípravou jedla strávime značnú časť svojho života. Hovoríte si, prečo variť v pomalom hrnci, keď sa v dnešnej dobe skôr všetko zrýchľuje? Tu máte 5 dôvodov, vďaka ktorým veľmi rýchlo prepadnete kúzlu pomalého varenia: Pomalé varenie šetrí váš čas Znie to paradoxne, že? Ale je to tak. Pri bežnom v...

Metóda Sous-Vide uchová maximálne množstvo vitamínov a minerálov

Počuli ste o Sous Vide Circulator? Je to kuchynský pomocník nové české značky MATTÉ.  Jeho využitie je v dnešnej dobe ešte stále nedocenené. Poďme sa teda pozrieť na výhody, ktoré vám môže tento prístroj priniesť. Sous-vide je kuchárska metóda, kedy sa potraviny pripravujú vo vzduc...

Ako na správne sušenie ovocia a zeleniny

Leto a jeseň sú obdobia hojnosti. Na stromoch dozrievajú jablká a slivky, na záhonoch čakajú mrkvy a v kvetináčoch voňajú čerstvé bylinky. Pokiaľ si na pokladoch zo záhrady chcete pochutnať aj v zime, môžete ich usušiť. Je to ten najzdravší spôsobom uskladnenia potravín. V tomto článku vám pora...