Pečené jablká

Premýšľate, ako spracovať ďalšie jablká? Skúste z nich pripraviť originálny dezert. V tomto recepte vám prezradíme návod na pečené jablká s náplňou z rumových hrozienok. Odporúčame ich podávať s kyslou smotanou. Budete sa olizovať až za ušami.
  6 hod
  4 - 6 porcií
  HIGH
 
Ingrediencie:
  • 8 jabĺk
  • 100 g horzienok
  • 1 lyžička škorice
  • 2 vanilkové cukry
  • 300 ml vody, rum
Na podávanie
  • kyslá smotana
Postup:
1
Je to veľmi jednoduchý, rýchly a chutný dezert.
2
Jablká si nakrojíme a vydlabeme jadrovník tak, aby nám vznikla uprostred jablka jamku na naplnenie zmesí.
3
Hrozienka si namočíme do rumu, pridáme škoricu, vanilkový cukor a hmotu premiešame.
4
Takto pripravenou zmesou naplníme jablká, ktoré naukladáme do Pomalého hrnca.
5
Všetko podlejeme vodou a prípadne zvyšnou zmesou.
6
Zapneme na II. stupeň na 3-4 hodiny. 
7
Jablká môžeme podávať s kyslou smotanou.
Pomalý hrniec hrniec CrockPot CSC059X disponuje objemom 3,5 litra a jeho atraktívny strieborný dizajn podčiarkujú prvky v medenej farbe. Digitálne ovládanie umožňuje nastaviť dĺžku a intenzitu varenia, po ktorého dokončení sa hrniec automaticky prepne do režimu "udržuj teplé".
"
Multifunkčný hrniec Crock-Pot® Express je novinkou jesene 2021. Či už si pripravujete jedlo ráno a varíte po celý deň alebo potrebujete rýchlo pripraviť večeru, Crock-Pot® Turbo Express to vďaka svojim 12 funkciám hravo dokáže. A navyše uvaríte všetko zdravo a s minimálnym množstvom tuku či oleja!

Multifunkčný hrniec sme pre vás vyskúšali - viac informácií nájdete v článku TESTUJEME CrockPot Turbo Express.

"

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie