Pečené jablká

Premýšľate, ako spracovať ďalšie jablká? Skúste z nich pripraviť originálny dezert. V tomto recepte vám prezradíme návod na pečené jablká s náplňou z rumových hrozienok. Odporúčame ich podávať s kyslou smotanou. Budete sa olizovať až za ušami.
  6 hod
  4 - 6 porcií
  HIGH
 
Ingrediencie:
  • 8 jabĺk
  • 100 g horzienok
  • 1 lyžička škorice
  • 2 vanilkové cukry
  • 300 ml vody, rum
Na podávanie
  • kyslá smotana
Postup:
1
Je to veľmi jednoduchý, rýchly a chutný dezert.
2
Jablká si nakrojíme a vydlabeme jadrovník tak, aby nám vznikla uprostred jablka jamku na naplnenie zmesí.
3
Hrozienka si namočíme do rumu, pridáme škoricu, vanilkový cukor a hmotu premiešame.
4
Takto pripravenou zmesou naplníme jablká, ktoré naukladáme do Pomalého hrnca.
5
Všetko podlejeme vodou a prípadne zvyšnou zmesou.
6
Zapneme na II. stupeň na 3-4 hodiny. 
7
Jablká môžeme podávať s kyslou smotanou.
Pomalý hrniec hrniec CrockPot CSC059X disponuje objemom 3,5 litra a jeho atraktívny strieborný dizajn podčiarkujú prvky v medenej farbe. Digitálne ovládanie umožňuje nastaviť dĺžku a intenzitu varenia, po ktorého dokončení sa hrniec automaticky prepne do režimu "udržuj teplé".
"
Multifunkčný hrniec Crock-Pot® Express je novinkou jesene 2021. Či už si pripravujete jedlo ráno a varíte po celý deň alebo potrebujete rýchlo pripraviť večeru, Crock-Pot® Turbo Express to vďaka svojim 12 funkciám hravo dokáže. A navyše uvaríte všetko zdravo a s minimálnym množstvom tuku či oleja!

Multifunkčný hrniec sme pre vás vyskúšali - viac informácií nájdete v článku TESTUJEME CrockPot Turbo Express.

"