Prečo používať vákuovú zváračku?
Pozná to asi väčšina z nás. Chystáte sa variť nedeľný obed, siahnete do chladničky a… pozeráte na plesnivé paradajky. Tento nedeľný obed síce už nezachránite, ale môžete zachrániť všetky tie budúce. Uchovávajte potraviny v chladničke a mrazničke pomocou vákuovej zváračky FoodSaver. Prinesie vám to tieto výhody:
Dlho čerstvé
Vákuové balenie zamedzuje prístupu vzduchu i vlhkosti k surovinám, čím znižuje možnosť oxidácie a potlačuje rast baktérií, plesní a iných mikroorganizmov. Potenciálna doba skladovania sa u vákuovo balených potravín výrazne zvyšuje. Niektoré takto uchované potraviny vydržia v mrazničke až 2 – 3 roky oproti bežným 6 mesiacom, údeniny a syry takto môžete v chladničke skladovať až polroka.
Ani po čase nestratia chuť
Vákuum zachováva plnú chuť uskladnených potravín. Zabraňuje vysychaniu i prenosu jednotlivých pachov. Suroviny sú vždy čerstvé a chutné, ako práve odtrhnuté či nakúpené. Tiež čerstvá káva si vďaka špeciálnej vákuovacej dóze dlhšie uchová svoju jedinečnú arómu. A pokiaľ sa napr. na poslednú chvíľu rozhodnete grilovať, môžete dať marinovať mäso priamo do vrecka a zavákuovať. Chutné mäso bude naložené skôr, než rozpálite oheň.
Koniec plytvania – peniazmi i jedlom
Vďaka predĺženej dobe skladovateľnosti sa eliminuje riziko nadbytočného odpadu. Potraviny sa menej kazia, čím šetria nielen životné prostredie, ale i vaše financie. Vrecká zo špeciálnej fólie sa dajú umývať a je teda možné ich používať opakovane. Viacvrstvový materiál je vyrobený bez použitia bisfenolu A (BPA free). Potraviny tak možno bez obáv rozmrazovať či variť rovno vo vreckách, a dokonca i ohrievať v mikrovlnnej rúre.
Mnohostranné využitie
Vákuové zváračky neslúžia len na skladovanie potravín, ale využijú sa skvele i pri cestovaní. Napríklad pokiaľ potrebujete ochrániť pred vlhkom elektrické zariadenie. Nenechajte si skaziť výnimočnú vodácku výpravu s priateľmi utopeným telefónom.
Varenie sous-vide
Pomalým varením vo vodnom kúpeli dokážete vykúzliť skvelé pokrmy. Stále rozšírenejšia metóda varenia sous-vide uspokojí i tých najnáročnejších stravníkov, nech už pripravujete ryby, rebrá, zeleninu alebo steaky. Suroviny vložíte do špeciálneho vrecka spolu s korením či bylinkami, pomocou vákuovej zváračky vysajete vzduch, vložíte do vodného kúpeľa a pomaly varíte. Výsledok je vynikajúci!