Špenátové vafle s parmezánom

Vafle naslané s kombináciou špenátu a parmezánu vás dokonale zasýtia. Lahodná pochúťka na obed alebo večeru počas chvíľky.
  20 minut
  4- 6 porcií
 
Ingrediencie:
  • 1 vajce
  • 400 g vody
  • 300 g hladkej múky
  • 2 lyžičky bylinkovej soli
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 150 g baby špenátu
  • 4 lyžice kvalitného olivového oleja
  • 10 guliček bieleho kampotského korenia
  • 100 g parmezánu
Na podávanie
  • 200 g žervé alebo nátierkového masla
  • 30 g strúhaného parmezánu
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • biele kampotské korenie
  • soľ podľa chuti
Postup:
1
Zmiešajte vajcia s vodou. Môžete tiež vyšľahať, nie je to však nutné.
2
Pridajte múku zmiešanú so soľou, práškom do pečiva a jedlou sódou. Ochuťte rozdrveným kampotským korením.
3
Pridajte nasekaný špenát, nastrúhaný parmezán a olivový olej.
4
Vymiešajte cesto, ktoré pečte vo vaflovači dozlatista.
5
Medzitým, čo sa opekajú vafle, pripravte si výbornú nátierku, ktorou vafle ozdobíte.
6
Vyšľahajte žervé so smotanou, soľou podľa chuti, bielym korením a nastrúhaným parmezánom.
7
Na tanieri ozdobte cherry paradajkami, sušenými paradajkami, parmezánom a čerstvým baby špenátom.
  
S vafľovačom Breville je príprava skvelých vaflí dielom okamžiku. Špeciálny povrch DuraCeramic uľahčuje prípravu i údržbu a moderný dizajn vafľovača Breville potom ozvláštni každú kuchyňu.
Sendvičovač Breville High Gloss to je kombinácia štýlového dizajnu a radu praktických funkcií. Vďaka vysokému výkonu a povrchu DuraCeramic pripravíte svoje obľúbené horúce sendviče počas pár okamžikov.