Hovädzie rebrá

Kto by ich nemiloval. Hovädzie rebrá symbolizujú klasiku, ktorá skvele chutí so zemiakmi aj chrumkavým chlebom. V tomto článku vám prezradíme recept na rebrá v lahodnej marináde, ktoré si ľahko zamilujete. Navyše vďaka pomalej príprave mäso doslova odpadáva od kosti.
  30 min + 6 hod
  4 porcie
  LOW
 
Ingrediencie:
  • 1 kg hovädziach rebier
  • 1/2 šálky sójovej omáčky
  • 1/2 šálky  pomarančovej marmelády
  • 1/3 šálky  BBQ (barbecue) omáčky
  • 1 lyžička chrenu
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička škrobu
  • cesnak
Postup:
1
Pripravíme si marinádu na rebrá.
2
So sójovou omáčkou spoločne zmiešame marmeládu, BBQ omáčku, cesnak, horčicu, chren a soľ.
3
V tejto zmesi necháme marinovať rebrá. Musí byť zo všetkých strán obalená marinádou.
4
Rebrá skladáme mäsitejšou stranou smerom ku dnu. 
5
Pustíme Pomalý hrniec na II. stupeň na 30 min. 
6
Potom na I. stupeň 6 hodín.
7
ostávajúcu marinádu rozvaríme na panvici a pridáme škrob. Hotové rebrá prelejeme pripravenou omáčkou.
Pomalý hrniec hrniec CrockPot CSC059X disponuje objemom 3,5 litra a jeho atraktívny strieborný dizajn podčiarkujú prvky v medenej farbe. Digitálne ovládanie umožňuje nastaviť dĺžku a intenzitu varenia, po ktorého dokončení sa hrniec automaticky prepne do režimu "udržuj teplé".
"
Multifunkčný hrniec Crock-Pot® Express je novinkou jesene 2021. Či už si pripravujete jedlo ráno a varíte po celý deň alebo potrebujete rýchlo pripraviť večeru, Crock-Pot® Turbo Express to vďaka svojim 12 funkciám hravo dokáže. A navyše uvaríte všetko zdravo a s minimálnym množstvom tuku či oleja!

Multifunkčný hrniec sme pre vás vyskúšali - viac informácií nájdete v článku TESTUJEME CrockPot Turbo Express.

"

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie