Klasický hráškový krém patrí medzi obľúbené polievky počas celého roka. Ak chcete dosiahnuť plnú chuť, odporúčame ho pripravovať v pomalom hrnci. Na záver môžete pridať chrumkavé krutóny alebo napríklad čerstvo nasekané bylinky.
3 hod + 15 min
4 porcie
High
Ingrediencie:
- 300 g hrášku
- 1 cibuľa jemne pokrájaná
- 1 strúčik cesnaku na plátky
- 1 stredne veľký zemiak olúpaný a pokrájaný
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 g hladkolistého petržlenu
- lístky z dvoch stoniek mäty
- 100 ml 40% smotany
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ
- čerstvo namletý čierne korenie
Postup:
1
Do Pomalého hrnca dáme hrášok, pokrájané zemiaky, cibuľu, cesnak a korenie.2
Všetko zalejeme vývarom.3
Po 2 hodinách varenia pridáme mätu a petržlen a všetko rozmixujeme.4
Do polievky pridáme smotanu a varíme ešte 1 hodinu.5
Polievku pri servírovaní môžeme ozdobiť lístkami mäty alebo ozvláštniť Balkánskym syrom alebo syrom Feta.![](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.mamedoma.sk/user/documents/upload/mceclip1-41.jpg?1651436633)
![](/user/shop/orig/374_csc059x-02.jpg?5db811c8)
Pomalý hrniec hrniec CrockPot CSC059X disponuje objemom 3,5 litra a jeho atraktívny strieborný dizajn podčiarkujú prvky v medenej farbe. Digitálne ovládanie umožňuje nastaviť dĺžku a intenzitu varenia, po ktorého dokončení sa hrniec automaticky prepne do režimu "udržuj teplé".
![](/user/shop/orig/1172_csc062x.jpg?6190e9f8)