Klasický hráškový krém patrí medzi obľúbené polievky počas celého roka. Ak chcete dosiahnuť plnú chuť, odporúčame ho pripravovať v pomalom hrnci. Na záver môžete pridať chrumkavé krutóny alebo napríklad čerstvo nasekané bylinky.
3 hod + 15 min
4 porcie
High
Ingrediencie:
- 300 g hrášku
- 1 cibuľa jemne pokrájaná
- 1 strúčik cesnaku na plátky
- 1 stredne veľký zemiak olúpaný a pokrájaný
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 g hladkolistého petržlenu
- lístky z dvoch stoniek mäty
- 100 ml 40% smotany
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ
- čerstvo namletý čierne korenie
Postup:
1
Do Pomalého hrnca dáme hrášok, pokrájané zemiaky, cibuľu, cesnak a korenie.2
Všetko zalejeme vývarom.3
Po 2 hodinách varenia pridáme mätu a petržlen a všetko rozmixujeme.4
Do polievky pridáme smotanu a varíme ešte 1 hodinu.5
Polievku pri servírovaní môžeme ozdobiť lístkami mäty alebo ozvláštniť Balkánskym syrom alebo syrom Feta.Pomalý hrniec hrniec CrockPot CSC059X disponuje objemom 3,5 litra a jeho atraktívny strieborný dizajn podčiarkujú prvky v medenej farbe. Digitálne ovládanie umožňuje nastaviť dĺžku a intenzitu varenia, po ktorého dokončení sa hrniec automaticky prepne do režimu "udržuj teplé".
Multifunkčný hrniec Crock-Pot® Express je novinkou jesene 2021. Či už si pripravujete jedlo ráno a varíte po celý deň alebo potrebujete rýchlo pripraviť večeru, Crock-Pot® Turbo Express to vďaka svojim 12 funkciám hravo dokáže. A navyše uvaríte všetko zdravo a s minimálnym množstvom tuku či oleja! Multifunkčný hrniec sme pre vás vyskúšali - viac informácií nájdete v článku TESTUJEME CrockPot Turbo Express.