Bořšč

Na tanieri sa medzi inými polievkami vyníma svojou výraznou červenou farbou, chuťové bunky zase omámi bohatá chuť. Poctivý boršč nadchne vaše zmysly, zasýti a je plný vitamínov a minerálov. Zvlášť v chladnejších časoch dodá vitalitu do vášho dňa.
  6 hodin
  4 - 6 porcií
  High
 
Ingrediencie:
  • 300 - 500 g hovädzieho
  • 300 - 500 g bravčovej pleci
  • 1 väčšia chudá klobása
  • 2 hovädzie kosti
  • 500 g hlávkovej pausty
  • 250 g očistenej červenej repy
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 väčšia mrvka
  • 1 petržlen
  • 1/4 zeleru
  • 2 olúpané paradajky
  • 2 stredné zemiaky
  • 2 lyžice soli
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 10 - 15 guličiek celého korenia
  • 5 - 7 guličiek nového korenia
  • 4 bobkové listy
  • 2 lyžice cukru
  • 700 - 800 ml vývaru alebo bujón
  • 140 g paradajkového pretlaku
  • mleté biele korenie
Postup:
1
Mäso, zeleninu a olúpané zemiaky nakrájame na kocky. Nakrájame kapustu, prelisujeme cesnak a nastrúhame repu.
2
Všetko vložíme do pomalého hrnca, pridáme korenie a vývar – tak, aby zelenina bola mierne nad hladinou. Varíme 6 hodín na vyšší stupeň.
3
V polovici varenia prilejeme 0,5 litra vriaceho vývaru, môžeme pridať 2 lyžice hladkej múky rozmiešanej v troške studenej vody.
4
Nakoniec pokvapkáme citrónom a podľa potreby dochutíme.
Pomalý hrniec CrockPot CSC063X je ojedinelý svojím veľkým objemom 7,5 litra. Vďaka nemu jednoducho pripravíte skvelé jedlo až pre desať stravníkov naraz. Bez špinavého riadu a zbytočnej námahy. Varenie spríjemní digitálny časovač, ktorý po vypršaní ľubovoľne nastavenej doby varenia prepne hrniec do režimu "udržuj teplé".
Pomaly a lahodne! Zbierka receptov od populárnej food blogerky. Všetky recepty sú pripravované v pomalom hrnci značky Crockpot. Kniha je v češtine.