Vlašské orechy a petržlenové pesto sú základom pre toto vynikajúce panini s pečeným kuraťom, ktoré je skutočnou lahôdkou.
10 + 10 min
4 porcie
Ingrediencie:
Petržlenové pesto
- 2 hrnčeky petržlenových listov
- 1/2 hrnčeka vlašských orechov
- 1/2 hrnčeka syra Gran Moravia
- 100 g olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
Na panini
- 2 francúzske bagety
- 4 - 6 vrchovatých lyžic petržlenového pesta
- 2 paradajky
- mäso z pečeného kurčaťa
Postup:
1
Všetky suroviny na petržlenové pesto, okrem oleja, dajte do mixéra a rozmixujte dohladka.2
Nakoniec lyžičkou vmiešajte olej.3
Miešajte tak dlho, kým sa zmes nespojí. Uchovávajte v chladničke v pohári s víkom.4
Bagety rozkrojte napoly a ešte pozdĺžne prekrojte. Namažte petržlenovým pestom.5
Na spodnú polovicu naskladajte pečené kuracie mäso a plátky paradajok. Priklopte hornou polovicou.6
Dajte zapiecť do sendvičovača na panini Breville.7
Tip: Ak máte v chladničke klasické pesto z bazalky a píniových orieškov, pokojne ho použite.Vďaka sendvičovaču Breville DuraCeramic môžete v priebehu niekoľkých okamžikov pripraviť chutné sendviče, panini, zapečené bagely, ale i zdravý variant obyčajných hrianok. Prístroj disponuje variabilným nastavením nastavenia teploty a tiež viacúrovňovým závesom veka sendvičovača, ktorým môžete upraviť polohu horného výhrevného panelu.
So sendvičovačom Breville Ultimate si môžete pochutnať na najchutnejších sladkých i slaných desiatach! Uzatvárací systém a nový dizajn s hlbšími nepriľnavými doskami vám umožní pripraviť všetky druhy sendvičov s rôznymi náplňami bez toho, aby vám obsah pretiekol. Dosky sú navyše vybavené nepriľnavým povrchom a možno ich veľmi ľahko oddeliť a vyčistiť.