Panini s pečeným kuraťom a petržlenovým pestom

Vlašské orechy a petržlenové pesto sú základom pre toto vynikajúce panini s pečeným kuraťom, ktoré je skutočnou lahôdkou.
  10 + 10 min
  4 porcie
 
Ingrediencie:
Petržlenové pesto
  • 2 hrnčeky petržlenových listov
  • 1/2 hrnčeka vlašských orechov
  • 1/2 hrnčeka syra Gran Moravia
  • 100 g olivového oleja
  • 3 strúčiky  cesnaku
Na panini
  • 2 francúzske bagety
  • 4 - 6 vrchovatých lyžic petržlenového pesta
  • 2 paradajky
  • mäso z pečeného kurčaťa
Postup:
1
Všetky suroviny na petržlenové pesto, okrem oleja, dajte do mixéra a rozmixujte dohladka.
2
Nakoniec lyžičkou vmiešajte olej.
3
Miešajte tak dlho, kým sa zmes nespojí. Uchovávajte v chladničke v pohári s víkom.
4
Bagety rozkrojte napoly a ešte pozdĺžne prekrojte. Namažte petržlenovým pestom.
5
Na spodnú polovicu naskladajte pečené kuracie mäso a plátky paradajok. Priklopte hornou polovicou.
6
Dajte zapiecť do sendvičovača na panini Breville.
7
Tip: Ak máte v chladničke klasické pesto z bazalky a píniových orieškov, pokojne ho použite.
   
Vďaka sendvičovaču Breville DuraCeramic môžete v priebehu niekoľkých okamžikov pripraviť chutné sendviče, panini, zapečené bagely, ale i zdravý variant obyčajných hrianok. Prístroj disponuje variabilným nastavením nastavenia teploty a tiež viacúrovňovým závesom veka sendvičovača, ktorým môžete upraviť polohu horného výhrevného panelu.
So sendvičovačom Breville Ultimate si môžete pochutnať na najchutnejších sladkých i slaných desiatach! Uzatvárací systém a nový dizajn s hlbšími nepriľnavými doskami vám umožní pripraviť všetky druhy sendvičov s rôznymi náplňami bez toho, aby vám obsah pretiekol. Dosky sú navyše vybavené nepriľnavým povrchom a možno ich veľmi ľahko oddeliť a vyčistiť.