Sendvič Caprese - bazalkové pesto, paradajky a mozzarella

Pripravte jednoduchú a dokonale osviežujúcu desiatu na horúce letné dni. Čerstvé suroviny sú počas leta príjemne aromatické a plné živín a vitamínov. Vložte tieto čerstvé ingrediencie do chleba a nechajte zapiecť. Budete očarení dokonale lahodnou chuťou.
  10 + 10 min
  4 - 8 porcií
 
Ingrediencie:
  • 8 plátkov toastového chleba
  • 4 lyžice bazalkového pesta
  • 2  veľké paradajky alebo 16 cherry paradajok
  • 200 g mozzarelly
  • olivový olej
Postup:
1
Všetky plátky toastového chleba namažte bazalkovým pestom.
2
Naň dajte paradajky nakrájané na plátky.
3
Nie je potrebné ich soliť, slané je bazalkové pesto.
4
Na paradajky natrhajte mozzarellu a tú ľahko pokvapkajte olivovým olejom.
5
Priklopte druhým plátkom toastového chleba, natretou stranou dovnútra.
6
Zapečte v sendvičovači Breville.
7
Tip: Namiesto bazalkového pesta môžete použiť pesto z medvedieho cesnaku.
  
Vďaka sendvičovaču Breville DuraCeramic môžete v priebehu niekoľkých okamžikov pripraviť chutné sendviče, panini, zapečené bagely, ale i zdravý variant obyčajných hrianok. Prístroj disponuje variabilným nastavením nastavenia teploty a tiež viacúrovňovým závesom veka sendvičovača, ktorým môžete upraviť polohu horného výhrevného panelu.
So sendvičovačom Breville Ultimate si môžete pochutnať na najchutnejších sladkých i slaných desiatach! Uzatvárací systém a nový dizajn s hlbšími nepriľnavými doskami vám umožní pripraviť všetky druhy sendvičov s rôznymi náplňami bez toho, aby vám obsah pretiekol. Dosky sú navyše vybavené nepriľnavým povrchom a možno ich veľmi ľahko oddeliť a vyčistiť.