Hovädzie tyčinky

Doplňte energiu na cestách, nech už sa práve chystáte kamkoľvek. Pripravte si svoje vlastné domáce hovädzie tyčinky v sušičke. Vďaka tomu budete jasne vedieť, aké suroviny ste použili a získate tak skvelú alternatívu k bežne kupovanému sušenému mäsu.
  4 hod
  
  65°C
 
Ingrediencie:
  • 1/2 kg (bio) hovädzieho mletého mäsa
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžice korenia Tandoori masala
  • sójová omáčka
  • čerstvo mleté korenie
Postup:
1
Mleté mäso dobre prepracujeme (ideálne rukami) so všetkými surovinami. 
2
Môžeme ochutnať (ak nemáme strach zo surového hovädzieho mäsa) – musia byť chuťovo intenzívne, „ľahko presolené“ a prekorenené, pretože tepelnou úpravou sa časť chuti stratí.
3
Mäso necháme odležať v chladničke pokojne cez noc. 
4
Potom tvoríme tyčinky (zdobičkou, či cukrárskym vrecúškom) priamo na jednotlivé poschodia sušičky (môžeme použiť sieťku, ale nemusíme).
5
Tyčinky sušíme ideálne pri teplote 65°C cca 4 hodiny.
  
 
Vylepšená verzia obľúbeného modelu Ultra FD1000 s digitálnym nastavením teploty a časovačom. Táto sušička potravín splní i Vaše najnáročnejšie predstavy o dokonalom spotrebiči. Má perfektný výkon a jej kapacitu možno rozšíriť až na 30 sít. Recept na vynikajúce kokosové guľky s brusnicami, sušené na sušičke EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT Polopate, môžete pozrieť TU. Recept na sušené mäso JERKY môžete pozrieť TU.

 
Kuchárka zameraná na sušenie ovocia v elektrických sušičkách dáva odpovede na otázky: Ako sušiť, aby sme boli s výsledkami sušenia spokojní? Na čom sušiť, aby sme zachovali cenné látky? Ako sušené produkty skladovať? Čo všetko je možné zo sušeného ovocia, zeleniny, bylín a húb pripraviť? 4. prepracované vydanie, 40 strán. Kniha je napísaná v českom jazyku.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie