Sušené hovädzie mäso s balzamikom

Sušené mäso je skvelou voľbou v prípade rýchlej desiaty doma, v práci alebo na cestách.
  7 hod
  
  65°C
 
Ingrediencie:
  • 1 kg hovädzie zadné
  • 5 lyžic sójovej omáčky
  • 3 lyžice balzamikového octu
  • tabasco (alebo chilli vločky)
  • morská soľ
Postup:
1
Mäso očistíme, umyjeme a necháme zhruba 1 hodinu v mrazničke odležať (bude sa lepšie krájať).
2
Potom mäso nakrájame na plátky s hrúbkou pol centimetra a necháme marinovať v zmesi,
3
Podľa chuti pridajte lyžičku chilli vločky.
4
 Jednotlivé kúsky mäsa pokladáme na poschodia sušičky Ezidri, odporúčame dať na najspodnejšie sito fóliovú misku, zabráni tak zaneseniu motora tekutinou.
5
Sušíme pri 65 ° C zhruba 7 hodín.
Pružná sieťka určená pre modely EZIDRI FD1000 ULTRA a ULTRA Digital vám umožní sušiť i bylinky, čaj či ďalšie drobné a jemné produkty.
 
Vylepšená verzia obľúbeného modelu Ultra FD1000 s digitálnym nastavením teploty a časovačom. Táto sušička potravín splní i Vaše najnáročnejšie predstavy o dokonalom spotrebiči. Má perfektný výkon a jej kapacitu možno rozšíriť až na 30 sít. Recept na vynikajúce kokosové guľky s brusnicami, sušené na sušičke EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT Polopate, môžete pozrieť TU. Recept na sušené mäso JERKY môžete pozrieť TU.