Morčacie mäso TERIJAKI

Sušené mäso si nemusíte draho kupovať. Môžete si ho totiž jednoducho vyrobiť sami doma s pomocou sušičky. V tomto recepte sa zameriame na lahodné sušené morčacie mäso TERIJAKI, ktoré je perfektne šťavnaté. Vďaka tomu získate skvelú desiatu na doma, do práce alebo na cesty.
  6 hod
  
  65°C
 
Ingrediencie:
  • 1 kg morčacieho mäsa
  • 160 ml sójovej omáčky
  • 80 ml ryžového vína
  • 3 lyžice sušeného cesnaku
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžička chilli vločiek
  • štipka soli
Postup:
1
Najprv si mäso umyte, odblaňte a dajte aspoň na hodinu do mrazničky.
2
Potom mäso nakrájajte na prúžky.
3
Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady a masové prúžky v nej marinujte (najlepšie cez noc).
4
Prúžky mäsa narovnajte a rozložte na sitá sušičky.
5
Sušte pri teplote 65°C zhruba 6 hodín.
 
Vylepšená verzia obľúbeného modelu Ultra FD1000 s digitálnym nastavením teploty a časovačom. Táto sušička potravín splní i Vaše najnáročnejšie predstavy o dokonalom spotrebiči. Má perfektný výkon a jej kapacitu možno rozšíriť až na 30 sít. Recept na vynikajúce kokosové guľky s brusnicami, sušené na sušičke EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT Polopate, môžete pozrieť TU. Recept na sušené mäso JERKY môžete pozrieť TU.

 
Kuchárka zameraná na sušenie ovocia v elektrických sušičkách dáva odpovede na otázky: Ako sušiť, aby sme boli s výsledkami sušenia spokojní? Na čom sušiť, aby sme zachovali cenné látky? Ako sušené produkty skladovať? Čo všetko je možné zo sušeného ovocia, zeleniny, bylín a húb pripraviť? 4. prepracované vydanie, 40 strán. Kniha je napísaná v českom jazyku.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie