Cibuľové krekry s makom

Maškrtenie pre vás, originálne pohostenie pre návštevu. Presne to sľubujú tieto cibuľové krekry s makom. Krásne chrumkajú a majú príjemnú chuť. Obsiahnutý mak je zdrojom proteínu, omega-3 a omega-6 kyselín.
  2 + 10 hod
  60°, 45°C
 
Ingrediencie:
  • 3 hrnčeky nakrájané červené cibule
  • 1/2 hrnčeka mletých chia semienok
  • 1 hrnček mandľovej múky
  • 1/2 hrnčeka maku
  • 1/2 lyžičky soli
Postup:
1
Všetky ingrediencie mixujte pokiaľ nebude zmes najemno rozsekaná, nesmie však byť úplne hladká.
2
Na fóliovú misku sušičky Ezidri naneste zmes.
3
Sušte 2 až 3 hodiny na 60°C, potom teplotu znížte na 45°C a pokračujte v sušení ešte 10 hodín, kým nebudú krekry suché a chrumkavé.
4
Uchovávajte ich v dobre uzavretej nádobe pri izbovej teplote.
 
 
Zaobstarajte si sušičku potravín EZIDRI FD500 Digital, ktorú používajú i profesionálni kuchári. Pýši sa rovnomernou cirkuláciou teplého vzduchu medzi jednotlivými sitami, čím rýchlo a efektívne suší vložené suroviny. Navyše možno jej kapacitu jednoducho rozšíriť až na 15 sít. Recept na vynikajúce kokosové guľky s brusnicami, sušené na sušičke EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT Polopate, môžete pozrieť TU.

S fóliovými miskami môžete na sušičkách EZIDRI FD500 Snackmaker a Classic sušiť i pastovité náplne a ozvláštniť nimi každú slávnostnú tabuľu.