Krekry s vôňou rozmarínu

Pripravte vašej návšteve lahodné a pritom zdravé pohostenie. Chrumkavé krekry s vôňou rozmarínu perfektne doplnia prakticky každý drink. Potrebovať budete len pár ingredencií, ktoré pravdepodobne máte doma.
  6 hod
  55°C
 
Ingrediencie:
  • 1/2 šálky kešu
  • 1/2 šálky mandle
  • 1 - 2 lyžičky rozmarín (najlepšie čerstvý)
  • 2 - 3 lyžice chia semienka (vovode napučaných)
  • 1/2 lyžičky soľ
Postup:
1
Najprve si pripravíme chia semienka.
2
Dve až tri lyžice semienok zalejeme tak šiestimi lyžicami vody a počkáme až vsiaknu všetku tekutinu – v priebehu niekoľkokrát premiešame.
3
Medzitým rozmixujeme kešu a mandle na jemnú múku, pridáme do nej rozmarín, soľ a premiešame.
4
Keď sú chia hotové, pridáme ich k suchej zmesi a vytvarujeme cesto (ak by bolo veľmi suché, pridajte vodu).
5
Z cesta utvoríme malé placky, ktoré pokladáme na fóliovú misku.
6
Sušíme asi 6 hodín pri teplote 55°C (do doby, kým budú úplne suché).
   
 
Vylepšená verzia obľúbeného modelu Ultra FD1000 s digitálnym nastavením teploty a časovačom. Táto sušička potravín splní i Vaše najnáročnejšie predstavy o dokonalom spotrebiči. Má perfektný výkon a jej kapacitu možno rozšíriť až na 30 sít. Recept na vynikajúce kokosové guľky s brusnicami, sušené na sušičke EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT Polopate, môžete pozrieť TU. Recept na sušené mäso JERKY môžete pozrieť TU.

 
Kuchárka zameraná na sušenie ovocia v elektrických sušičkách dáva odpovede na otázky: Ako sušiť, aby sme boli s výsledkami sušenia spokojní? Na čom sušiť, aby sme zachovali cenné látky? Ako sušené produkty skladovať? Čo všetko je možné zo sušeného ovocia, zeleniny, bylín a húb pripraviť? 4. prepracované vydanie, 40 strán. Kniha je napísaná v českom jazyku.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie