Krekry s vôňou rozmarínu

Pripravte vašej návšteve lahodné a pritom zdravé pohostenie. Chrumkavé krekry s vôňou rozmarínu perfektne doplnia prakticky každý drink. Potrebovať budete len pár ingredencií, ktoré pravdepodobne máte doma.
  6 hod
  55°C
 
Ingrediencie:
  • 1/2 šálky kešu
  • 1/2 šálky mandle
  • 1 - 2 lyžičky rozmarín (najlepšie čerstvý)
  • 2 - 3 lyžice chia semienka (vovode napučaných)
  • 1/2 lyžičky soľ
Postup:
1
Najprve si pripravíme chia semienka.
2
Dve až tri lyžice semienok zalejeme tak šiestimi lyžicami vody a počkáme až vsiaknu všetku tekutinu – v priebehu niekoľkokrát premiešame.
3
Medzitým rozmixujeme kešu a mandle na jemnú múku, pridáme do nej rozmarín, soľ a premiešame.
4
Keď sú chia hotové, pridáme ich k suchej zmesi a vytvarujeme cesto (ak by bolo veľmi suché, pridajte vodu).
5
Z cesta utvoríme malé placky, ktoré pokladáme na fóliovú misku.
6
Sušíme asi 6 hodín pri teplote 55°C (do doby, kým budú úplne suché).
   
 
Vylepšená verzia obľúbeného modelu Ultra FD1000 s digitálnym nastavením teploty a časovačom. Táto sušička potravín splní i Vaše najnáročnejšie predstavy o dokonalom spotrebiči. Má perfektný výkon a jej kapacitu možno rozšíriť až na 30 sít. Recept na vynikajúce kokosové guľky s brusnicami, sušené na sušičke EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT Polopate, môžete pozrieť TU. Recept na sušené mäso JERKY môžete pozrieť TU.

 
Kuchárka zameraná na sušenie ovocia v elektrických sušičkách dáva odpovede na otázky: Ako sušiť, aby sme boli s výsledkami sušenia spokojní? Na čom sušiť, aby sme zachovali cenné látky? Ako sušené produkty skladovať? Čo všetko je možné zo sušeného ovocia, zeleniny, bylín a húb pripraviť? 4. prepracované vydanie, 40 strán. Kniha je napísaná v českom jazyku.