Chipsy z reďkoviek

Dajte zbohom klasickým zemiačikom a vydajte sa zdravšou cestou maškrtenia. Reďkovkové chipsy pripravíte pomerne jednoducho, užijete si ich sviežu chuť a navyše svojmu telu dodáte dávku vitamínu C. Potrebovať budete len pár základných ingrediencií a sušičku.
  2 hod
  
  60°C
 
Ingrediencie:
  • 1 kg reďkoviek
  • 1 hrnček hrnček vody
  • 1 lyžica octu
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • hŕstka kôpru (kto má rád)
  • korenie podľa chuti
Postup:
1
Reďkovky očistíme a nakrájame na tenké plátky.
2
V mise zmiešame všetky ingrediencie a dôkladne premiešame.
3
Necháme 1 hodinu odležať. 
4
 Plátky kladieme na sitá sušičky.
5
 Priebežne kontrolujeme, dĺžka sušenia je cca 2 hodiny pri teplote 60°C.
6
Po usušení chipsy buď ihneď zjeme, alebo ich uskladníme v utesnených nádobách, pretože rýchlo vlhnú.
 
Vylepšená verzia obľúbeného modelu Ultra FD1000 s digitálnym nastavením teploty a časovačom. Táto sušička potravín splní i Vaše najnáročnejšie predstavy o dokonalom spotrebiči. Má perfektný výkon a jej kapacitu možno rozšíriť až na 30 sít. Recept na vynikajúce kokosové guľky s brusnicami, sušené na sušičke EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT Polopate, môžete pozrieť TU. Recept na sušené mäso JERKY môžete pozrieť TU.

 
Kuchárka zameraná na sušenie ovocia v elektrických sušičkách dáva odpovede na otázky: Ako sušiť, aby sme boli s výsledkami sušenia spokojní? Na čom sušiť, aby sme zachovali cenné látky? Ako sušené produkty skladovať? Čo všetko je možné zo sušeného ovocia, zeleniny, bylín a húb pripraviť? 4. prepracované vydanie, 40 strán. Kniha je napísaná v českom jazyku.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie