Kuracie prsia s batátovo tekvicovým pyré

Kuracie mäso pripravované šetrnou metódou sous vide, si zachová šťavnatosť, minerály a vďaka bylinkám získa lahodnú plnú chuť.
  60 min
  4 porcie
  60°C
 
Ingrediencie:
Kuracie prsa
  • 3 - 4 kuracie prsia
  • 1 - 2 lyžičky soli
  • korenie so sušenými paradajkami a cesnakom
  • olivový olej
Pyré
  • 400 g tekvica hokaidlo
  • 400 g batátov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 100 g lieskoorieškových kociek
  • hrsť tekvicových semienok
Postup:
1
Kuracie prsia potrite olivovým olejom a ochuťte zo všetkých strán korením. Vložte do vrecka FoodSaver fólie, vhodné na sús vide varenie, pripravte vákuovú zváračku, vysajte vzduch a zvarte.
2
Takto pripravené balíčky uvarte metódou sous vide. Do vyššieho hrnca dajte vodu, vložte prístroj Sous Vide Circulator Matté a nastavte teplotu 60°C, čas varenia 60 minút.
3
Tekvicu hokaido nakrájajte na plátky, okoreňte prelisovaným strúčikom cesnaku a soľou. Pečte 30 minút na 180°C.
4
Medzitým, čo sa tekvica pečie, olúpte batáty a nakrájajte na kocky. V osolenej vode uvarte domäkka. Sceďte, pridajte batáty a smotanu a rozmixujte na pyré.
5
Sous vide kuracie prsia nakrájajte na plátky. Naskladajte na porciu pyré a posypte kockami lieskových orechov a opraženými tekvicovými semienkami.
     
"

Sous Vide Circulator Matté LS-SV05B

Pustite sa do prípravy pokrmov modernou metódou Sous Vide. Tento spotrebič sa jednoducho ovláda a používať ho môžete aj s bežným hrncom.
"
Vakuová zváračka FoodSaver VS1190X udrží potraviny čerstvé až päťkrát dlhšie oproti bežnému spôsobu skladovania. Vďaka svojim kompaktným rozmerom je ideálna i do malých kuchýň a ušetrí tak nielen peniaze a čas, ale i drahocenné miesto.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie