Tuniak a karfiolové pyré

Šetrná metóda očarí vaše chuťové bunky. Varenie metódou sous-vide za konštantnej teploty v tuniakovi zachová minerály a potrebné živiny. Lahodné mäso tuniaka tak nestratí na svojej znamenitej chuti.
  43 - 52°C
  4 porcie
  45 min
 
Ingrediencie:
Tuniak
  • 4 steaky z tuniaka
  • 1 1/2 lyžičky soli
  • 1 kôra z citróna
  • čerstvo mleté ​​biele korenie
  • čerstvá petržlenová vňať
Pyré
  • 500 g karfiolu
  • 1 šalkotka
  • 3 lyžice masla
  • 2 lyžičky soli
  • 3 vetvičky pertželovej vňate
  • 3 vetvičky tymiánu
  • 200 g smotany na varenie
  • biele korenie
Postup:
1
Tuniaka ochuťte zo všetkých strán soľou, čiernym korením, citrónovou kôrou a vložte do pripravených vákuovacích sáčkov.
2
V sáčku zľahka zalejte olivovým olejom a na steaky položte petržlenovú vňať. Zavákuujte.
3
Pripravte si do hrnca vodu a Sous Vide Matté. Vodu ohrejte na 43 až 52°C. Čím nižšia teplota, tým bude tuniak vo vnútri ružovejší, krehkejší. Čas nastavte na 45 minút.
4
Medzitým pripravte karfiolové pyré. Karfiol rozoberte na malé kúsky. Do hrnca dajte maslo a zahrievajte. Až bude rozpustené, dajte naňho opekať šalotku nakrájanú nadrobno a ružičky karfiolu. Opekajte približne 8 minút.
5
Zalejte smotanou, ochuťte soľou, čiernym korením, petržlenovou vňaťou a tymiánom. Varte miernym varom, kým nie je karfiol mäkký. Potom rozmixujte na hladké pyré.
6
Schovajte si pár listov z karfiolu, tie nakrájajte najemno a opečte na kúsku masla. Použite ich na ozdobu karfiolového pyré.
 

Sous Vide Circulator Matté LS-SV05B

Pustite sa do prípravy pokrmov modernou metódou Sous Vide. Tento spotrebič sa jednoducho ovláda a používať ho môžete aj s bežným hrncom.

 
Výkonná zváračka FoodSaver VS3190X ponúka hneď 5 funkcií: mokré / suché potraviny, marinovanie, pulzný a Sous Vide vákuovanie. Vďaka nim sa stane nepostrádateľným pomocníkom Vašej domácnosti. Jej prednosťou je aj jednoduché ovládanie a efektívnejšie využitie fólie. Ako vákuovať potraviny s pomocou tohto prístroja, je predstavené v hobby magazíne ČT1 POLOPATE. Zhliadnuť video môžete TU.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie