Trhané bravčové koleno

Trhané bravčové koleno pripravované šetrnou metódou sous vide, zachová šťavnatosť a plnú chuť vďaka marináde, v ktorej sa mäso varí za konštantnej teploty
  15 - 16 hod
  4 - 6 porcií
  75°C - 85°C
 
Ingrediencie:
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • 1 lyžica mletej údené papriky
  • 4 lyžice hrubozrnnej horčice
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička hrubo mletého čierneho korenia
  • 100 g slnečnicového oleja
  • 1 bravčové koleno zadné
Postup:
1
Strúčiky cesnaku prelisujte, pridajte obe papriky, hrubozrnnú horčicu, trstinový cukor, soľ a korenie. Premiešajte a prilejte slnečnicový olej.
2
Pripravte si dostatočne veľkú fóliu do vákuovej zváračky. Zvarte na jednom konci a vložte dovnútra bravčové koleno. Opatrne ho zo všetkých strán potrite koreniacou pastou.
3
Vzniknuté vrecko za pomoci vákuovej zváračky fólií uzavrite, s odsatým vzduchom. Ideálne je, keď koleno necháte minimálne 24 hodín marinovať v chladničke.
4
Pripravte si veľký hrniec a prístroj Sous Vide Matté. Nastavte požadovaný čas a teplotu: 85°C – 15 hodín. 75°C - ešte 1 hodinu navyše.
5
Keď je koleno hotové, opatrne ho vytiahnite z vody. Aj s vreckom dajte do pripraveného pekáča a rozrežte.
6
Koleno aj so šťavou a korením v pekáči dajte dopiecť do naplno vyhriatej rúry, aby sa zapiekla aspoň trochu chrumkavá kôrka. Podľa potreby môžete pridať ešte deci vody, aby ste mali viac šťavy.
7
Výpekom s korením priebežne stále prelievajte koleno, počas celého pečenia. Takto zapekajte desať, dvadsať aj tridsať minút. Záleží na výkone vašej rúry. Ide nám o chrumkavú kožu. Koleno strážte, aby sa nepripálilo.
8
Vyberte z rúry, natrhajte na kúsky vidličkou a hneď podávajte s chlebom a uhorkami.
    
 

Sous Vide Circulator Matté LS-SV05B

Pustite sa do prípravy pokrmov modernou metódou Sous Vide. Tento spotrebič sa jednoducho ovláda a používať ho môžete aj s bežným hrncom.

 
Výkonná zváračka FoodSaver VS3190X ponúka hneď 5 funkcií: mokré / suché potraviny, marinovanie, pulzný a Sous Vide vákuovanie. Vďaka nim sa stane nepostrádateľným pomocníkom Vašej domácnosti. Jej prednosťou je aj jednoduché ovládanie a efektívnejšie využitie fólie. Ako vákuovať potraviny s pomocou tohto prístroja, je predstavené v hobby magazíne ČT1 POLOPATE. Zhliadnuť video môžete TU.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie