Sušené žihlavy

Ak nestihnete zber na jar nevadí, zbierať môžete aj od júna do septembra. Pri neskorom zbere vynechajte staré listy a rastliny rastúce v tieni – majú vyšší obsah dusičnanov.
  8 - 12 hodin
  35°- 40°C
 
Ingrediencie:
  • mladé listy žihl'avy
Postup:
1
Listy sa sušia hneď po zbere v tenkej vrstve, najlepšie a najrýchlejšie sušenie je v sušičke pri teplote v rozmedzí 35° - 40°C.
2
Zhnednuté alebo zčernalé listy svedčia o nesprávnom sušení. Nie sú teda vhodné do čajov a nálevov určených na vnútorné použitie.
  
Vylepšená verzia obľúbeného modelu Ultra FD1000 s digitálnym nastavením teploty a časovačom. Táto sušička potravín splní i Vaše najnáročnejšie predstavy o dokonalom spotrebiči. Má perfektný výkon a jej kapacitu možno rozšíriť až na 30 sít. Recept na vynikajúce kokosové guľky s brusnicami, sušené na sušičke EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT Polopate, môžete pozrieť TU. Recept na sušené mäso JERKY môžete pozrieť TU.

Pružná sieťka určená pre modely EZIDRI FD1000 ULTRA a ULTRA Digital vám umožní sušiť i bylinky, čaj či ďalšie drobné a jemné produkty.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie