Ak nestihnete zber na jar nevadí, zbierať môžete aj od júna do septembra. Pri neskorom zbere vynechajte staré listy a rastliny rastúce v tieni – majú vyšší obsah dusičnanov.
8 - 12 hodin
35°- 40°C
Ingrediencie:
- mladé listy žihl'avy
Postup:
1
Listy sa sušia hneď po zbere v tenkej vrstve, najlepšie a najrýchlejšie sušenie je v sušičke pri teplote v rozmedzí 35° - 40°C.2
Zhnednuté alebo zčernalé listy svedčia o nesprávnom sušení. Nie sú teda vhodné do čajov a nálevov určených na vnútorné použitie.![](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.mamedoma.sk/user/documents/upload/mceclip0-134.jpg?1654519604)
![](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.mamedoma.sk/user/documents/upload/mceclip1-58.jpg?1654519612)
![](/user/shop/orig/212-1_fd1000digi-07.jpg?5db811b3)
![](/user/shop/orig/461_ezidri-fd1000-mesh-sheet-crop.jpg?5db811d7)
Pružná sieťka určená pre modely EZIDRI FD1000 ULTRA a ULTRA Digital vám umožní sušiť i bylinky, čaj či ďalšie drobné a jemné produkty.