Bylinky a čaje

Levanduľový čaj

Dnešná doba je plná nepokoja a obáv o budúcnosť. Pri nespavosti, nepokoji a zažívacích problémoch môžete vyskúšať čaj z levandule lekárskej. Na zamaskovanie horkastej chuti tejto zázračnej byliny sme použili čerstvé ovocie zo záhradky, ktoré spolu s levanduľou tvorí sladký a voňavý čaj.  &nb...

Sušené žihlavy

Ak nestihnete zber na jar nevadí, zbierať môžete aj od júna do septembra. Pri neskorom zbere vynechajte staré listy a rastliny rastúce v tieni – majú vyšší obsah dusičnanov.   8 - 12 hodin   35°- 40°C   Ingrediencie: mladé listy žihl'avy Postup: 1 Lis...

Kvety púpavy

Kvety púpavy môžete zbierať aj na sušenie – následne používať do čajových zmesí , či na výrobu mastí. Pokiaľ sa rozhodnete pre sušenie púpavy zbierajte kvety, ktoré sú na začiatku svojho rozkvetu.   8 - 12 hod   35° - 40°C   Ingrediencie: kvety púpavy Po...

Kvety orgovánu

Ruža, nechtík, levanduľa… všetci známe omamnú vôňu sušených kvetov v kúpeli alebo v čaji. A čo orgován? Jedno z najpôvabnejších kvetenstiev svojou opojnou vôňou zaháňa posledné spomienky na zimu a ako kúzlom prináša radosť a potešenie hrejivej jari.   4 hod   40°C   ...

Smreková soľ

So smrekovou soľou rozhodne zabodujete. Má totiž sviežu zelenú farbu a dokáže pokrmom dodať nezameniteľnú vôňu sviežeho lesa. Navyše je jej príprava naozaj jednoduchá. Potrebovať budete len klasickú soľ a smrekové výhonky.   3 hod   55°C   Ingrediencie: smerkové...