Kvety púpavy môžete zbierať aj na sušenie – následne používať do čajových zmesí , či na výrobu mastí. Pokiaľ sa rozhodnete pre sušenie púpavy zbierajte kvety, ktoré sú na začiatku svojho rozkvetu.
8 - 12 hod
35° - 40°C
Ingrediencie:
- kvety púpavy
Postup:
1
Kvety púpav sušíme pri teplote 35 - 40 °C.2
Čím rýchlejšie čerstvé púpavy usušíte, tým budú voňavejšie. 3
A ako spoznáte vysušené púpavy? Budú krásne voňať a keď ich vložíte do fľaše, nemala by sa orosiť.4
Sušené kvety púpav však spotrebujte do jedného roka.![](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.mamedoma.sk/user/documents/upload/mceclip0-132.jpg?1654519125)
![](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.mamedoma.sk/user/documents/upload/mceclip1-56.jpg?1654519131)
![](/user/shop/orig/212-1_fd1000digi-07.jpg?5db811b3)
![](/user/shop/orig/386-1_susime.jpg?613dbd0f)
Kuchárka zameraná na sušenie ovocia v elektrických sušičkách dáva odpovede na otázky: Ako sušiť, aby sme boli s výsledkami sušenia spokojní? Na čom sušiť, aby sme zachovali cenné látky? Ako sušené produkty skladovať? Čo všetko je možné zo sušeného ovocia, zeleniny, bylín a húb pripraviť? 4. prepracované vydanie, 40 strán. Kniha je napísaná v českom jazyku.
"