Smreková soľ

So smrekovou soľou rozhodne zabodujete. Má totiž sviežu zelenú farbu a dokáže pokrmom dodať nezameniteľnú vôňu sviežeho lesa. Navyše je jej príprava naozaj jednoduchá. Potrebovať budete len klasickú soľ a smrekové výhonky.
  3 hod
  55°C
 
Ingrediencie:
  • smerkové výhonky
  • morská soľ
Postup:
1
Smrekové výhonky rozdrvte s morskou soľou v mažiari a dajte na fóliovú misku sušičky Ezidri.
2
Nechajte sušiť cca 3 hod. na 55°C.
3
Zelená soľ je skvelá len tak na chleba s maslom, alebo na dokončenie pokrmov.
    
 
Zaobstarajte si sušičku potravín EZIDRI FD500 Digital, ktorú používajú i profesionálni kuchári. Pýši sa rovnomernou cirkuláciou teplého vzduchu medzi jednotlivými sitami, čím rýchlo a efektívne suší vložené suroviny. Navyše možno jej kapacitu jednoducho rozšíriť až na 15 sít. Recept na vynikajúce kokosové guľky s brusnicami, sušené na sušičke EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT Polopate, môžete pozrieť TU.

 
Kuchárka zameraná na sušenie ovocia v elektrických sušičkách dáva odpovede na otázky: Ako sušiť, aby sme boli s výsledkami sušenia spokojní? Na čom sušiť, aby sme zachovali cenné látky? Ako sušené produkty skladovať? Čo všetko je možné zo sušeného ovocia, zeleniny, bylín a húb pripraviť? 4. prepracované vydanie, 40 strán. Kniha je napísaná v českom jazyku.