Sušené marhule

Usušte si úrodu marhúľ zo záhradky a využite ich v priebehu celého roka. Sušené marhule sa hodia napríklad ako prísada do kaše, jogurtu, na pečenie alebo ako zdravá alternatíva maškrtenia. Prečítajte si, ako na ich správne sušenie.
  8 hod
  50 - 55°C
 
Ingrediencie:
  • 500 g marhule
Postup:
1
Marhule môžeme sušiť bez akejkoľvek úpravy, potom budú mať žltohnedú až hnedú farbu podľa druhu a zrelosti.
2
Dobre vyzreté marhule rozpolíme, vyberieme kôstku a krájame na plátky hrubé 5 mm, ktoré položíme na sušiace sito.
3
Sušíme pri teplote 50-55°C asi 8 hodín.
    
"
Vylepšená verzia obľúbeného modelu Ultra FD1000 s digitálnym nastavením teploty a časovačom. Táto sušička potravín splní i Vaše najnáročnejšie predstavy o dokonalom spotrebiči. Má perfektný výkon a jej kapacitu možno rozšíriť až na 30 sít. Recept na vynikajúce kokosové guľky s brusnicami, sušené na sušičke EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT Polopate, môžete pozrieť TU. Recept na sušené mäso JERKY môžete pozrieť TU.
"
"
Kuchárka zameraná na sušenie ovocia v elektrických sušičkách dáva odpovede na otázky: Ako sušiť, aby sme boli s výsledkami sušenia spokojní? Na čom sušiť, aby sme zachovali cenné látky? Ako sušené produkty skladovať? Čo všetko je možné zo sušeného ovocia, zeleniny, bylín a húb pripraviť? 4. prepracované vydanie, 40 strán. Kniha je napísaná v českom jazyku.
"

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie