Sušené marhule

Usušte si úrodu marhúľ zo záhradky a využite ich v priebehu celého roka. Sušené marhule sa hodia napríklad ako prísada do kaše, jogurtu, na pečenie alebo ako zdravá alternatíva maškrtenia. Prečítajte si, ako na ich správne sušenie.
  8 hod
  50 - 55°C
 
Ingrediencie:
  • 500 g marhule
Postup:
1
Marhule môžeme sušiť bez akejkoľvek úpravy, potom budú mať žltohnedú až hnedú farbu podľa druhu a zrelosti.
2
Dobre vyzreté marhule rozpolíme, vyberieme kôstku a krájame na plátky hrubé 5 mm, ktoré položíme na sušiace sito.
3
Sušíme pri teplote 50-55°C asi 8 hodín.
    
"
Vylepšená verzia obľúbeného modelu Ultra FD1000 s digitálnym nastavením teploty a časovačom. Táto sušička potravín splní i Vaše najnáročnejšie predstavy o dokonalom spotrebiči. Má perfektný výkon a jej kapacitu možno rozšíriť až na 30 sít. Recept na vynikajúce kokosové guľky s brusnicami, sušené na sušičke EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT Polopate, môžete pozrieť TU. Recept na sušené mäso JERKY môžete pozrieť TU.
"
"
Kuchárka zameraná na sušenie ovocia v elektrických sušičkách dáva odpovede na otázky: Ako sušiť, aby sme boli s výsledkami sušenia spokojní? Na čom sušiť, aby sme zachovali cenné látky? Ako sušené produkty skladovať? Čo všetko je možné zo sušeného ovocia, zeleniny, bylín a húb pripraviť? 4. prepracované vydanie, 40 strán. Kniha je napísaná v českom jazyku.
"